Chiar dacă e pandemie, în județul lui Dragnea, banii publici se duc la parohii, nu la spitale


Chiar dacă e pandemie, în județul lui Dragnea, banii publici se duc la parohii, nu la spitale

În reședința județului Teleorman, pandemia nu îngrijorează autoritățile locale. Ba dimpotrivă, îi face pe consilierii locali mai generoși cu purtătorii de sutană, proprietari de mașini luxoase, vile care se rotesc după soare și bani puși deoparte să susțină vreo două generații. Desigur, această generozitate nu se fundamentează pe banii personali ai decidenților teleormăneni, ci pe eternii bani publici, cheltuiți după ureche și fără nicio preocupare pentru binele public.

La finalul lunii trecute, pe site-ul Primăriei Alexandria erau încărcate trei proiecte de hotărâre privind alocarea de bani publici către lăcașuri de cult din municipiu. Este vorba despre Parohia “Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, Parohia “Sfânta Cuvioasă Parascheva” și despre Parohia “Sfântul Nicolae”. În cele din urmă, cele trei proiecte au ajuns și pe masa Consiliului Local Alexandria, unde ar fi putut votate chiar în unanimitate, dacă nu s-ar fi opus doi consilieri liberali, și anume Cătălin Dumitrașcu și Florin Titirișcă.

E, totuși, interesant de văzut cam câți bani se duc, în plină pandemie, pentru întreținerea lăcașurilor de cult, în vreme ce spitalele din Teleorman suferă. Și astfel descoperim că Parohia “Sfântul Nicolae” din Alexandria va încasa din banii publici o pomană de 40.000 lei pentru acoperirea unei părți din valoarea cheltuielilor efectuate cu lucrările de reparații curente la așezământul bisericesc.

O altă parohie, și anume “Sfânta Cuvioasă Parascheva”, primește și ea 30.000 de lei din bani publici, în vederea acoperirii unei părţi din valoarea cheltuielilor efectuate cu înlocuirea mobilierului religios și a obiectelor de cult uzate și deteriorate. Însă, campioana pomenilor din bani publici este, de această dată, Parohia “Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Alexandria, care primește nu mai puțin de 150.000 de lei pentru acoperirea unei părţi din valoarea cheltuielilor efectuate cu lucrările de reparații și dotări (catapeteasma sculptată în lemn de tei, amenajare curte interioară).

Motivul acestor pomeni din bani publici în vremea coronavirusului este acela că “unitățile de cult nu dispun de fonduri suficiente”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.