China, avertizată de un europarlamentar PNL: Nu vom permite să cumpărați companii europene la reducere!


China, avertizată de un europarlamentar PNL: Nu vom permite să cumpărați companii europene la reducere!

Eurodeputatul PNL Siegfried Mureșan a transmis luni un mesaj ferm către comuniștii chinezi, semnalând că grupul PPE din Parlamentul European nu va permite Chinei să profite de criza COVID-19 și să cumpere la prețuri mici companii europene din domenii strategice.

Totodată, liberalul a atras atenția că statele precum China nu respectă regulile și standardele democratice, motiv pentru care este de neacceptat și netolerat să captureze domeniile strategice din Europa

Redăm mesajul liberalului: 

"Nu vom permite Chinei să cumpere companii europene la reducere

În timp ce noi suntem ocupați să achiziționăm ventilatoare, măști de protecție și alte echipamente pentru medici, pacienți și populație, China și alte state din afara UE sunt preocupate să cumpere la prețuri mici în situație de criză companii europene din domenii strategice.

Nu sunt un adept al protecționismului, dar nu putem accepta ca țări precum China, care nu respectă regulile și standardele democratice, care au acționat netransparent în timpul pandemiei, care nu respectă drepturile propriilor cetățeni, libertatea de exprimare și regulile pieței libere, să profite de piața liberă europeană.

Noi, Grupul PPE din Parlamentul European, susținem toate acele măsuri prin care UE și țările membre sprijină companiile din domenii strategice care au fost cel mai puternic lovite de criză".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.