China, devastată de coronavirus: numărul morților crește, autoritățile îndeamnă la amânarea nunților și la înmormântări expeditive


  • ACP
  • Feb 1, 2020 19:21
  • 3099
China, devastată de coronavirus: numărul morților crește, autoritățile îndeamnă la amânarea nunților și la înmormântări expeditive

Data de 2 februarie a acestui an trebuia să fie una norocoasă, credeau chinezii, deoarece secvența 02.02.2020 se citește la fel, indiferent din ce parte e citită.

Ca urmare, o mulțime de cupluri au dorit să aibe cununiile pe acestă dată, iar statul a permis programările pentru oficiere încă de anul trecut, chiar dacă oficiile de stare civilă nu lucrează de regulă duminica în China. Data pe care au crezut-o norocoasă a fost o excepție acceptată de statul chinez.

În Beijing, Shanghai și în alte orașe mari erau pregătite ceremoniile pentru cununii, dar săptămâna aceasta oficialitățile chineze au anunțat amânarea cununiilor, dar și că au oprit consilierea pentru cei care urmează să se căsătorească, solicitând să nu se mai organizeze petrecerile aferente cununiilor. ”Unde au fost făcute programări pentru data de 2 februarie a acestui an, vă recomandăm să anulați totul și să explicați situația și celor invitați”, au mai anunțat oficialii chinezi.

La fel, pentru funeralii, a fost emisă recomandarea de a fi oficiate ”într-o manieră simplă și expeditivă, evitându-se adunările mai multor oameni”, iar trupurile celor care au murit din cauza coronavirusului să fie arse cât mai repede cu putință. Personalul crematoriilor va trebui să poarte obligatoriu echipamentul de protecție și să aibe temperatura verificată periodic pentru a se putea evita răspândirea bolii, mai spune recomandarea oficială.

Toate acestea vin ca urmare a creșterii rapide a numărului celor care au murit din cauza coronavirusului și a numărului total de îmbolnăviri, care depășește 12.000 de persoane răspândite prin absolut toate provinciile Chinei.

Deplasările cu prilejul sfârșitului zilelor Anului Nou chinezesc, când, tradițional, sute de milioane de chinezi mergeau să își viziteze familiile, au fost de asemenea restricționate drastic pentru a se opri o mai mare răspândire a bolii care pare să fie foarte greu de stăvilit.

În prezent, întreaga suflare a Chinei pare să își țină respirația, așteptând să vadă dacă numărul morților în urma bolii o să crească exploziv sau autoritățile vor putea găsi un tratament cât de cât eficient împotriva coronavirusului, ori un vaccin, și oprirea răspândirii maladiei.

Magazinele închise, străzile goale, fabricile pustii, orașe întregi izolate, toate acestea arată cât de serios este pericolul prin care trece China, dar și cum ar putea arăta întreaga lume în curând, daca nu se găsește rapid cea mai bună rezolvare a situației, care iată că degenerează de la o zi la alta – mai multe detalii AICI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.