China și-a găsit un avocat bun: RUSIA! „Despăgubirile pretinse de țările vestice sunt inacceptabile”

Mai multe țări occidentale au solicitat Chinei reparații financiare uriașe pentru dezastrul economic și social produs de pandemia de SARS-Cov-2, pretenții considerate inacceptabile de ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, scrie agenția Tass.

„Sunt dincolo de orice limită afirmațiile potrivit cărora China va trebui să plătească pentru că este sursa virusului și că a eșuat să informeze din timp celelalte state. Am auzit că cineva ar fi spus că Londra ar trebui să solicite Chinei trei trilioane de lire, iar Uniunea Europeană 700 miliarde de dolari sau euro pentru pagubele materiale provocate de pandemie. Alții chiar au îndemnat să fie confiscate proprietățile deținute de China în afara continentului în contul acestor reparații. Mi s-a zbârlit părul când am auzit asemenea gogomănii”, a spus Lavrov, într-un interviu acordat marți presei ruse și corespondenților media străini.

„E complet inacceptabil”, a mai spus ministrul rus de Externe, având numai cuvinte de laudă pentru eforturile depuse de Chinei în gestionarea situației interne, dar și pentru sprijinirea țărilor afectate prin împărtășirea propriei experiențe în lupta cu noul coronavirus.  

La sfârșitul lunii martie, avocatul american Larry Klayman și grupul său de avocatură Freedom Watch, împreună cu compania Buzz Photos (Texas), au intentat un proces împotriva guvernului chinez, armatei chineze, institutului de virologie Wuhan, directorului Institutului de Virologie Wuhan, Shi Zhengli, și generalului major al armatei chineze, Chen Wei, solicitând despăgubiri de 20 de trilioane de dolari. Reclamanții susțin că virusul COVID-19 este rezultatul unei arme biologice pregătite de autoritățile chineze.

Reclamanții au acuzat China că a generat numărul de morți ai pandemiei, a furnizat sprijin material teroriștilor, a conspirat pentru a provoca răni și moartea cetățenilor americani, potrivit Forbes.ro.

Astfel, reclamanții susțin că virusul a fost scăpat de la Institutul de Virologie Wuhan și că a fost „proiectat” de China pentru a ucide populațiile în masă.

Armele biologice au fost scoase în afara legii în 1925 și, prin urmare, o astfel de armă biologică este o armă de distrugere în masă teroristă, a menționat avocatul Larry Klayman.

CITEȘTE ȘI: Răfuiala SUA-OMS din cauza Chinei a atins un nou nivel. Donald Trump a sistat finanțarea organizației

Minciunile odioase ale comuniștilor, trădate de cenușa celor morți. 3500 de urne sunt livrate zilnic rudelor! Numărul morților de COVID-19 în China ar putea fi de zece ori mai mare decât cel raportat oficial