Chirurgul PSD „Mitralieră” își bate joc de polițistul care l-a amendat și anunță că nu va purta mască. Jurnalist: „PSD sabotează sistematic efortul oamenilor normali de a limita răspândirea virusului”


Chirurgul PSD „Mitralieră”  își bate joc de polițistul care l-a amendat și anunță că nu va purta mască. Jurnalist: „PSD sabotează sistematic efortul oamenilor normali de a limita răspândirea virusului”

Amendat de poliție într-o benzinărie de la Bulevardul Iuliu Maniu din București, pentru că nu purta mască de protecție, controversatul deputat PSD Cătălin Rădulescu, zis și „Mitralieră”, susține că unul dintre braţele măştii i s-ar fi rupt şi că nu avea cum să o poarte. Arogantul social-democratul a mai spus că ar fi încercat să îi explice „acestui poliţist cu şapte clase sau două”, situaţia şi a adăugat că relevant este „că un poliţist mă învaţă pe mine, eu fiind medic chirurg, cum să port o mască”.

„Pe unde intram, mai purtam mască. Numai că s-a întâmplat ca vineri masca mea, pe care încercam să îi explic acestui poliţist cu şapte clase sau două, sau câte o fi având... Nu ştiam că trebuie să ai facultate ca să fii poliţist la circulaţie... Relevant este că un poliţist mă învaţă pe mine, eu fiind medic chirurg, cum să port o mască”, a declarat Cătălin Rădulescu marţi, într-o intervenţie la B1 Tv, citat de news.ro

„Acest poliţist, scuzaţi-mă, de data asta chiar mă revoltă prostia umană, îmi spune, arătându-i că masca mea e la mine şi că s-a rupt un braţ al măştii, şi îi explic individului respectiv că n-am cum să port o mască ţinând-o într-o parte, şi mi-a zis că trebuia să o ţin în mână”, a mai spus Rădulescu.

Cătălin Rădulescu a fost amendat după ce a refuzat să poarte mască de protecţie într-o benzinărie în care intrase însoțit de o femeie. Aceasta din urmă s-a conformat solicitării poliţistului sesizat de un alt client. Când i s-a atras atenţia că va fi sancţionat, Rădulescu a adresat cuvinte jignitoare şi l-a ameninţat pe poliţist.

Mai mult, el i-ar fi spus polițistului că este demnitar și că este scutit de la purtatea măștii.

Jurnalistul Mălin Bot relatează pe pagina sa de Facebook despre o intervenție televizată și mai halucinantă a controversatului deputat care afirma, în 2018, că demonstrații #rezist din Piața Victoriei trebuie alungați cu tunurile de apă și că e gata să folosească din nou mitraliera AKM păstrată „amintire” de la Revoluție:

„Cătălin Rădulescu Mitralieră, deputat PSD, a spus în direct că refuză să respecte legea și nu va purta mască. Ieri a fost amendat de Poliție, pentru că nu a purtat masca într-o benzinărie.

Reprezentanții PSD sistematic sabotează efortul oamenilor normali de a limita răspândirea virusului.

Din cauza lor și a altor iresponsabili care tot propagă teoriile conspirației am ajuns la aproape 1.000 de bolnavi pe zi.

Mai grav e că Rădulescu povestește că a arătat legitimația de parlamentar polițistului sub pretextul că nu avea actele la el.

De fapt, încerca să facă un fel de trafic de influență, să-și folosească funcția pentru a scăpa de amendă.”

Cătălin Rădulescu a fost condamnat definitiv, în decembrie 2016, de instanţa supremă, la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită şi efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia. În aceeași lună a aceluiași an era ales pe listele PSD pentru un nou mandat de parlamentar.

Comunicatul Poliției Române privind amenda aplicată deputatului:

„În data de 17.07.2020, polițist din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Brigada Rutieră, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a fost sesizat de către un cetățean cu privire la faptul că două persoane, bărbat și femeie, ce se aflau in interiorul unui spațiu comercial, nu poartă mască de protecție.

Polițistul s-a deplasat la locație și a solicitat celor două persoane să își fixeze corespunzător mască. Femeia s-a conformat solicitării, dar bărbatul a refuzat. La momentul în care i s-a adus la cunoștință că va fi sancționat contraventional a adresat cuvinte și expresii jignitoare.

Bărbatul a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr 61 din 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, precum și Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.