Cine este puternicul baron PSD care i-a furat-o lui Livache pe Veorica?


Cine este puternicul baron PSD care i-a furat-o lui Livache pe Veorica?

Tot mai bățoasă, mai distantă și chiar puțin crudă în relația cu vechiul său tovarăș teleormănean de cârdășii pesediste, anunțându-l rece că susține referendumul inițiat de Klaus Iohannis, Viorica Vasilica Dăncilă, „imbecila planetei” - cum a numit-o recent cu sete una din cele mai agresive cozi de topor ale propagandei, Mircea Badea - , beneficiază de suportul unuia din cei mai puternici baroni ai partidului-mafie.

Potrivit lui Cristian Pantazi, de la g4media.ro, „doamna timidă din Videle e sprijinită puternic de Paul Stănescu, baronul disident pe care Dragnea a ezitat să-l excludă din PSD. Odată cu înșurubarea lentă, dar plăcută în scaunul de premier, Dăncilă simte că a venit momentul să se distanțeze de Dragnea și să pregătească atacul decisiv dacă șeful direct va înregistra fie o condamnare, fie un scor prost la alegeri. (...)

Presiunile pentru OUG au fost doar o mică parte din infernul asumat voluntar de Dăncilă în Palatul Victoria. Au fost discuții dure, jigniri proferate de față cu membri ai ”cenaclului de la Scroviștea”, plus presiunea cotidiană a gardienilor puși de Dragnea să o controleze non-stop: Anca Alexandrescu, Darius Vâlcov ori Andreea Păstârnac. Să nu o plângem: nimeni nu a forțat-o să stea în condițiile astea, a fost decizia ei. (...)

Dăncilă știe, spre deosebire de Sorin Grindeanu și Mihai Tudose, că beneficiază de o imunitate specială: Iohannis nu va mai pune un alt premier PSD. De altfel, președintele a și anunțat miercuri public acest lucru, dându-i lui Dăncilă o mare mână de ajutor în lupta internă din PSD pe care liderii partidului o miros deja”. Restul opiniei lui Cristi Pantazi îl găsiți pe g4media.ro.

Anul trecut, în noiembrie, când Liviu Dragnea i-a cerut Vioricăi Dăncilă o remaniere guvernamentală, șefa de la Palatul Victoria a luptat până în ultima clipă să-l păstreze pe Stănescu în Executiv. Legătura strânsă dintre cei doi era evidentă încă de atunci și era logic că jupân Stănescu, cu o gândire infracțională nu foarte diferită de a lui Dragnea, nu va lăsa acea umilință nepedepsită la momentul oportun. Dacă vreți să vă reamintiți ce a fost atunci, click AICI.

Ultimele declarații de iubire ale lui celor doi foști parteneri din Teleorman

Deși răcirea relațiilor dintre ei a produs panică și reacții nervoase în zona propagandei antijustiției, Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă neagă, neconvingător, evidențele.

“Nu am nicio divergenţă - am văzut în spaţiul public că apare ideea că am o divergenţă cu preşedintele Liviu Dragnea. Am discutat cu preşedintele Liviu Dragnea, ne-am consultat pe multe obiective, pe multe puncte din programul de guvernare.

Nu poate exista o divergenţă între preşedintele partidului şi premier. Că de multe ori sau că sunt situaţii în care sunt opinii diferite - aceste opinii diferite se încadrează în spiritul democraţiei, putem să avem pe anumite puncte opinii diferite, dar asta nu înseamnă o scindare în cadrul PSD. Am o bună relaţie cu preşedintele Liviu Dragnea”, a spus premierul, la Antena 3, potrivit Agerpres.

“Noi nu avem de gând să schimbăm premierul. (...) Doamna Dăncilă poate să rămână acolo până în 2020 dacă îşi face treaba, nici eu şi nici altcineva nu are nicio treabă cu dumneaei. Inventează subiecte că nu au ce să spună. Ei nu pot să spună: am făcut asta pentru România. Ei ori ne înjură, mă înjură pe mine şi presează toate instituţiile împotriva mea, ori vin cu minciuni”, a afirmat și Dragnea la România Tv.

Referitor la faptul că premierul Viorica Dăncilă a anunţat că votează la referendum, Dragnea a spus: “Nu am o problemă. Ce, eu le spun membrilor PSD ce să facă? Atâta îmi trebuie”.

Citește și: Panică și degringoladă în ograda propagandei după „Declarația de la Bacău”. Chirieac, aproape plângând: „Este tot mai evident că doamna Dăncilă s-a rupt de partid”

VIDEO. Circ total la VASLUI! Mai mulți primari au venit băuți la întâlnirea cu DĂNCILĂ. O bârlădeancă nervoasă a fost la un pas să păruiască „Plusvaloarea” de la Palatul Victoria

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.