Cine sunt personajele care SPONSORIZEAZĂ regimul Dragnea în schimbul amnistiei și grațierii? Apelul unui sociolog cunoscut


Cine sunt personajele care SPONSORIZEAZĂ regimul Dragnea în schimbul amnistiei și grațierii? Apelul unui sociolog cunoscut

Sociologul și scriitorul Sebastian Lăzăroiu avertizează, pe Facebook, că există ”o listă mai lungă de oameni” care sponsorizează politic și financiar doar pentru atingerea obiectivului amnistiei și grațierii.

Podul.ro vă prezentăm considerațiile lui Lăzăroiu.

”Amnistia și grațierea atârnă încă de frica Vioricăi și a lui Tudorel că nu vor mai putea ieși pe stradă, ei și familiile lor, plus că vor intra în cărțile de istorie ca două figuri odioase, executanți docili, alături de Dragnea și Tăriceanu.

Tudorel încă mai are un exit. Se dă bolnav și lasă un secretar de stat mai lacom să inițieze, dar Vioricăi îi e mai greu să fenteze.

Altfel, mi se pare nedrept cumva pentru Dragnea și Tăriceanu să-și ia toate bobârnacele, când știu că există o listă mai lungă de oameni care îi sponsorizează politic și financiar doar pentru acest obiectiv – amnistie și grațiere. Și mă miră că nimeni din presă n-a stat să scormonească după acești sponsori și să dea lista completă. Au mai tot apărut nume, dar implicit, răzleț; cred că un demers jurnalistic fabulos ar fi să fie publicată lista completă a figurilor din spatele tandemului Dragnea-Tăriceanu împreună cu interesele lor și, eventual, suma cotizată.

Hint: folosiți ca surse marginalizații din PSD din apropierea lui Dragnea până de curând, ei pot pune ușor cap la cap frânturi de informație, din care să rezulte lista odioasă”, scrie Sebastian Lăzăroiu.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.