Cinism, incompetență plus egoism: politicienii români nu fac nici un sacrificiu în vremuri de criză!


Cinism, incompetență plus egoism: politicienii români nu fac nici un sacrificiu în vremuri de criză!

A trecut ușor neobservat faptul că, la începutul lunii aprilie, Autoritatea Electorală Permanentă a plătit subvenția lunară de 24 de milioane de lei către partidele parlamentare.

De ce au nevoie partidele de acești bani acum, când activitatea politică este aproape zero, iar alegerile au fost amânate pe termen nedefinit? De ce nu a scris mai nimeni din presă? Răspunsul este simplu: din această subvenție plătită de români, partidele își plătesc postacii care infectează rețelele sociale și ziariștii-mercenari care latră la comandă.

Subvenția lunară de 24 de milioane de lei este doar o mică parte a beneficiilor de care se bucură clasa politică și la care nu renunță nici acum, când economia este la pământ și ar fi nevoie să se facă economii la sânge. Un exemplu: Parlamentul României, este, de facto, în șomaj. Cu toate acestea, parlamentarii își iau lefurile. Își iau lefurile și miile de angajați ai Legislativului, deși este evident că, în această perioadă, majoritatea stau acasă și nu fac nimic. În aceeași situație sunt și cea mai mare parte a angajaților celor peste 3.000 de primării din România: nu mai au nici o activitate, stau acasă și încasează salariile uriașe pe care nu le-au meritat niciodată.

Premierul Orban a anunțat, acum câteva săptămâni, că va trimite în șomaj tehnic o parte din bugetari și a transmis presei, “pe surse“, că va tăia indemnizațiile demnitarilor. Nu s-a întâmplat nimic, nu s-a tăiat nimic.

În acest timp, în Singapore și Hong Kong, conducerile politice au renunțat la salariile pe mai multe luni. Până și în Bulgaria, demnitarii și-au donat indemnizațiile pe perioada în care se află în izolare.

Clasa politică românească face din nou dovada că, cu cât ești mai incompetent și mai corupt, cu atât ești mai obraznic. Nu ar ceda un leu din avantajele plătite de poporul român: salariu uriaș, pensie specială, șofer, cabinet plin de “consilieri“ (un eufemism pentru pile, nepoței și...)

Eu fac un apel la politicienii responsabili să renunțe la aroganță și să facă un prim gest pentru a arăta românilor că sunt alături de ei:

- Tăiați pensiile speciale

- Renunțați la indemnizațiile de demnitar – parlamentari, miniștri, secretari de stat – pe perioada izolării și, după ce se ridică restricțiile, reduceți-le cu măcar 50% pe o perioadă de 1-2 ani

- Trimiteți în șomaj tehnic funcționarii inutili pe perioada izolării - personalul Parlamentului, din ministere, din primării - și apoi reduceți-le salariile, măcar până trecem de criza economică

Stimați politicieni, vă avertizez: România se va schimba radical după această pandemie. Românii au văzut mai bine ca niciodată ce stat duc în spate, cui plătesc taxe și impozite, ce dezastru e-n spitale și modul în care niște politicieni incompetenți au patronat corupția. După luni întregi în care i-ați ținut închiși în case, s-a adunat multă furie. Fie veți înțelege, fie veți rămâne la fel de obraznici și aroganți și atunci sunt convins că veți primi răspunsul pe care-l meritați!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.