Ciolacu forțează creșterea pensiilor cu 40% și acordarea de stimulente pentru profesori. Șeful pesediștilor a anunțat demersurile populiste pe care le va face în Parlament

Marcel Ciolacu încearcă pe ultima sută de metri înainte de alegeri să salveze PSD, forțând în Parlament acordarea unor beneficii financiare mai multor categorii sociale și profesionale, dar fără a lua în calcul niciun fel de impact bugetar. Concret, președintele PSD a anunțat că va încerca în Parlament, folosindu-se de contextul epidemiei COVID-19, să acorde un stimulent financiar de 500 de euro fiecărui cadru didactic.

Ciolacu: "Am hotărât ca în ziua de luni Senatul să introducă pe ordinea de zi proiectul de lege cu stimulentul pentru profesori. PSD consideră că profesorii sunt în linia întâi la fel ca medicii. E vorba de un stimulent identic ca și la medici, de 500 de euro. Proiectul de lege va fi preluat marți la Camera Deputaților și va trece prin votul final rămănând să fie trimis către promulgare și vom vedea ce va face președintele României, dacă va ataca și această lege la CCR sau nu".


Totodată, Ciolacu a precizat că PSD va face demersurile parlamentare pentru ca pensiile să fie crescute cu 40%, nu cu 14% așa cum le-a mărit guvernarea PNL.

CITIȚI ȘI: Economistul Mircea Coșea șterge pe jos cu pesediștii: "Au dat o lovitură nu numai materială, ci și morală asupra pensionarilor!"

Ciolacu: "Miercuri vom propune Biroului Permanent Reunit să facem un plen comun și să avem în discuție rectificarea bugetară unde vom face modificarea ca mărirea pensiilor să nu fie de 14%, ci să fie în continuare de 40% cum este scris în lege".

Despre demersurile PSD de a forța la nivel parlamentar creșterea cu 40% a pensiilor, economistul Mircea Coșea a subliniat recent, la Realitatea PLUS, că pesediștii își încalcă propriile critici, căci pe de-o parte critică Guvernul Orban că se împrumută, iar pe de altă parte solicită Executivului să crească punctul de pensie cu procentul menționat anterior, ceea ce ar determina o nouă serie de împrumuturi. Mai mult, Coșea a precizat că "plăcerea pe care o avem acum de a avea pensii mai mari va fi necazul copiilor noștri, care vor trebui să plătească taxe enorme pentru a plăti datoria făcută acum".