Ciolacu, în atenția procurorilor! PG s-a sesizat în urma unei plângeri ce a fost formulată de revoluționarul Marian Ceaușescu


Ciolacu, în atenția procurorilor! PG s-a sesizat în urma unei plângeri ce a fost formulată de revoluționarul Marian Ceaușescu

Procurorii Parchetului General au ridicat miercuri în jur de 200 de certificate de revoluționar de la Imprimeria Națională, conform știrileprotv

Procurorii au început urmărirea penală in rem și verifică modul în care au fost acordate certificatele de revoluționar cu rol determinant unor persoane precum actualul președinte al PSD Marcel Ciolacu, dinamovistul Cornel Dinu și profesorul Alexandru Mironov.

Potrivit legii, un luptător, cu rol determinant în Revoluția din decembrie 1989, primește lunar o indemnizație în valoare de 2.000 de lei, transport gratuit și scutire la plata anumitor impozite.

Amintim că revoluționarul Marian Moroșanu, zis și Ceaușescu, a depus o plângere penală, luna trecută, pentru abuz în serviciu în formă continuată, la Parchetul General, împotriva lui Laurențiu Coca, fost senator PSD, care din postura de secretar de stat, demis ulterior de Guvernul Orban, a oferit avizul pentru ca actualul președinte al PSD, Marcel Ciolacu, să primească certificat de Luptător cu Rol Determinant la Revoluția din 1989.

Marian Moroșanu a adus la cunoștință o adresă a Parchetului Militar care spune că în orașul Buzău, până la fuga dictatorului Ceaușescu, nu au existat răniți, reținuți sau morți, iar astfel reclamă că Ciolacu, în baza legii, nu putea să dețină niciun certificat de revoluționar. Astfel, revoluționarul solicită oprirea procedurii de acordare a certificatului de Luptător cu Rol Determinant pentru Marcel Ciolacu. 

CONSULTAȚI ȘI: DOCUMENT Marian Ceaușescu îl ia în vizor pe Ciolacu. Plângere penală împotriva artizanului certificatelor false de Revoluționar cu Rol Determinant

De asemenea, vizați de plângerea depusă de Marian Moroșanu sunt și fostul ministru al Tineretului și Sportului în Guvernul Văcăroiu, pesedistul Alexandru Mironov, fostul fotbalist Cornel Dinu, cât și Ispas Mihail, cunoscut drept "umbra lui Ion Iliescu", în cazul tuturor celor menționați fiind solicitată retragerea certificatului de Luptător cu Rol Determinant.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.