Ciolacu le dă emoții pesediștilor care nu știu să folosească tehnologia: Congresul PSD ar putea fi organizat online. Reacția unui sociolog: "Voturile se fură mai ușor!"


Ciolacu le dă emoții pesediștilor care nu știu să folosească tehnologia: Congresul PSD ar putea fi organizat online. Reacția unui sociolog: "Voturile se fură mai ușor!"

Congresul PSD trebuia să se desfășoare în data de 29 februarie. Cu toate acestea, congresul s-a amânat, motivul invocat de PSD fiind criza legată de coronavirus. Ulterior, PNL a precizat că nu coronavirusul a fost motivul amânării congresului, ci lupta internă din PSD pentru funcții. 

În acest context, președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că nu e vorba depsre nicio tensiune în partid și, mai mult, că există posibilitatea ca congresul PSD să se desfășoare online "dacă coronavirusul continuă", ceea ce va fi destul de complicat pentru membrii formațiunii politice care nu se pricep la uzitarea tehnologiei și a internetului.

Ciolacu: "Nu e nicio tensiune. Cum să fie vreo tensiune, dacă eu eram unicul candidat. Eu eram unicul candidat, veneam cu o echipă (…) Rămâne aceeași echipă de la început. Dacă coronavirusul continuă, e posibil să facem congresul online".

În acest context, sociologul Sebastian Lăzăroiu a luat în râs ideea lui Marcel Ciolacu, printr-un comentariu la o postare pe Facebook (sursa: AICI), spunând că voturile se pot fura mai ușor online și, mai mult, că virușii circulă mai repede pe internet decât offline, ceea ce ar putea duce la sabotarea procesului de votare din cadrul Congresului PSD. 

Lăzăroiu: "Nu mai e ca pe vremea lui Dragnea să se dea deșteptarea la vot în cimitire. Voturile se fura mai ușor online. Ce nu știe Ciolacu e că virușii din online circulă mai repede ca ăștia din offline".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.