Ciolacu se opune desființării SS invocând perfid Comisia de la Veneția: "Trăim într-o ţară democratică"!


Ciolacu se opune desființării SS invocând perfid Comisia de la Veneția: "Trăim într-o ţară democratică"!

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat duminică seara la Antena 3 că nu este de acrod cu desființarea Secției Speciale. 

"Cum o vor desfinţa? Trăim într-o ţară democratică, există nişte regului democratice. Am văzut cu toţii cum a funcţionat România fără secţia specială... Au fost nişte abuzuri recunoscute inclusiv de Comisia de la Veneţia. Nu sunt de acord cu desfiinţarea, dar nu cred că eu sau PSD contăm foarte mult în privinţa votului pe care urmează să îl dea", a spus Ciolacu.

Amintim că un raport al Comisiei de la Veneția dat publicității în data de 24 iunie vorbea de SS ca un obstacol pentru lupta anticorupție și combaterea crimei organizate: "Motivele înființării Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, cu o jurisdicție vagă, rămân neclare. Procurorii-șefi ai acestei Secții au fost numiți în baza unei proceduri provizorii care, de facto, a eliminat Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii din procesul de decizie. Este neclar până în ce punct procurorii Secției Speciale și șeful acesteia se află subt controlul ierarhic al Procurorului general. În momentul în care Secția specială nu va mai face față tuturor dosarelor care vor fi de competența sa, va deveni un obstacol în fața luptei anticorupție și a crimei organizate".

În ședința Guvernului Ludovic Orban din data de 6 decembrie s-a prezentat un memorandum în cadrul căruia Ministerul Justiţiei propune desfiinţarea Secţiei Speciale sau regândirea radicală a modului de funcţionare şi organizare a acesteia.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.