Ciolacu admite că PSD fuge de guvernare, dar ar vota un Guvern condus de Ciucă în anumite condiții

Președinele PSD, Marcel Ciolacu, a reiterat luni seară la B1 că PSD nu va intra la guvernare, întrucât este mai bine pentru partid să rămână în opoziție. 

Ciolacu: În acest moment preferăm să rămânem în opoziție. Așa considerăm că este bine.


Moderator: Bine pentru cine?

Ciolacu: Pentru PSD

Mai mult, Ciolacu a declarat că agrează să voteze un Guvern tehnocrat de uniune națională condus de actualul ministru al Apărării, Nicolae Ciucă, dar care nu are în componența sa peneliști. Totodată, șeful PSD a subliniat că nu va vota niciun Guvern minoritar. 

Ciolacu, la TVR: Vine domnul Ciucă, să spunem - este un specialist pe care eu îl stimez foarte mult -, dacă vine fără niciun membru PNL în guvern, există posibilitatea ca noi să votăm acest guvern. Este posibil. Dacă vine cu membri PNL, ce facem, pitim PNL în spatele lui Ciucă? Nu avem nicio problemă să fie tehnocrați puri.

Ciolacu, la B1: Am zis că sub nicio formă noi nu vota un Guvern Orban, orice număr o fi el, și un guvern minoritar. Mai mult, nu vom vota un guvern chiar dacă este condus de către un prim-ministru specialist sau tehnocrat dacă în componența sa va avea miniștri PNL.