Cîțu lansează o provocare inedită către PSD: "Domnule Ciolacu, vă invit la MFP! Cafeaua o dăm noi!"


Cîțu lansează o provocare inedită către PSD: "Domnule Ciolacu, vă invit la MFP! Cafeaua o dăm noi!"

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, i-a lansat miercuri o invitație președintelui PSD, Marcel Ciolacu, de a veni la Ministerul Finanțelor Publice pentru a pune orice fel de întrebare legată de buget sau starea economică a României.

"Consider că o astfel de întălnire trebuie să exceada contrele politice și să aibă un singur obiectiv, sănătatea și bunăstarea romanilor. (...) Îmi exprim speranța că veți onora invitația mea pentru că sunt momente în viață fiecărui om politic când trebuie să se ridice deasupra intereselor de partid", a subliniat ministrul.

Redăm invitația lansată de ministru:

"PROVOCARE!

În emisiunea de aseară de la Realitatea Plus am lansat o invitație oficială.
O reiterez aici.

Domnule Ciolacu,

Eu, Florin Cîțu, Ministrul Finanțelor Publice, vă invit în mod oficial pe dumneavoastră personal la Ministerul Finanțelor Publice pentru o prezentare a situației financiare a României și starea economiei.

Voi prezenta următoarele teme:

- Deficitul bugetului general consolidat
- Execuția bugetară după 7 luni de zile
- Situația datoriei publice
- Situația împrumuturilor
- Situația cheltuielilor bugetare, situația cheltuielilor legate direct de criza de coronavirus, situația cheltuielilor cu deschiderea anului școlar, situația cheltuielilor pentru cele doua rânduri alegeri, locale și parlamentare.
- Situația veniturilor bugetare și estimările pentru restul anului.

Îmi exprim disponibilitatea de a va răspunde la orice întrebare legată de buget sau starea economică a României.

Având în vedere situația dificilă, din punct de vedere sanitar și economic, prin care trece România astăzi, consider că o astfel de întălnire trebuie să exceada contrele politice și să aibă un singur obiectiv, sănătatea și bunăstarea romanilor.

În acelasi timp, consider că este imporantant să avem această discuție înainte de dezbaterea moțiunii de cenzura.

Îmi exprim speranța că veți onora invitația mea pentru că sunt momente în viață fiecărui om politic când trebuie să se ridice deasupra intereselor de partid.

Florin Cîțu
Ministrul Finanțelor Publice

P.S. Cafeaua o dăm noi, indiferent de cât de mare este delegația dumneavoastră".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.