Clanul PSDragnea pregătește terenul FRAUDĂRII votului la europarlamentare în Teleorman. Cine va superviza alegerile


Clanul PSDragnea pregătește terenul FRAUDĂRII votului la europarlamentare în Teleorman. Cine va superviza alegerile

Disperarea PSDragnea este la cote maxime. Le este teamă că vor pierde alegerile, căci tensiunea din societatea românească crește vertiginos. Lumea s-a săturat de clanul Dragnea. Astfel, întrucât nu sunt siguri că pot câștiga alegerile într-un mod democratic, cei din clanul PSDragnea își pregătesc terenul fraudării votului. Un exemplu în acest sens vine din Teleorman

Concret, jurnalista Carmen Dumitrescu a prezentat cazul unei judecătoare ce urmează să facă parte din Biroul Electoral Județean Teleorman, aleasă prin extragere pe 28 martie, dar care e departe de a oferi certitudinea unei independențe decizionale. Este vorba despre Gabriela Rotaru, care va superviza astfel desfășurarea alegerilor europarlamentare în cadrul județului Teleorman.

Partenerul de viață al Gabrielei Rotaru, Rotru Sorin Paul, are funcția de șef de serviciu în cadrul S.C. Administrația Străzilor, Construcții Edilitare SRL Alexandria. Astfel, soțul judecătoarei este în subordinea Primăriei orașului Alexandria, iar viceprimar este candidatul PSD la europarlamentare, Augustin Ioan. În aceste condiții, sunt legitime suspiciunile conform cărora Gabriela Rotaru va avea o abordare politică și nu una profesională, juridică în privința supervizării alegerilor din Teleorman. (citiți AICI un alt nume de judecătoare din BEJ Teleorman care a dat o decizie favorabilă infractorului Liviu Dragnea).

Termenul limită pentru contestațiile privind problemele legate de modul de formare și componența Biroului Electoral Județean a fost 30 martie. În data de 30 martie, Aurel Fierăscu, candidat al partidului PLUS în Teleorman a depus la Biroul Electoral Central o sesizare în sensul celor scrise mai sus. În cuprinsul ei se arată că soțul judecătoarei Gabriela Rotaru se află în „relații de subordonare” cu candidatul PSD, Augustin Ioan. Mai mult, contestatorul consideră că, date fiind relațiile de serviciu dintre soțul Gabrielei Rotaru și viceprimarul Ioan Augustin (viitor candidat PSD la europarlamentare) “deciziile pe care aceasta ar trebui să le ia în calitate de președinte al Biroului Electoral Județean ar putea fi afectate de rațiuni subiective, iar funcția de președinte al Biroului Electoral Județean impune o anumită conduită, un maxim grad de obiectivitate și lipsa oricăror dubii cu privire la echidistanța față de candidați.”

În ciuda acestei sesizări, Biroul Electoral Central a respins ca inadmisibilă contestația formulate de Aurel Fierăscu împotriva desemnării Gabrielei Rotaru în funcția de președinte al Biroului Electoral Județean.

CITIȚI AICI ARTICOLUL INTEGRAL ȘI CONSULTAȚI DOCUMENTELE

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.