Claudiu Năsui dezvăluie ce s-a întâmplat la Parlament până la 4 dimineața. Pe la 2 a venit și Orlando, direct de la Bruxelles. Dragnea a suferit o înfrângere. Nici SRI nu se simte însă prea bine


Claudiu Năsui dezvăluie ce s-a întâmplat la Parlament până la 4 dimineața. Pe la 2 a venit și Orlando, direct de la Bruxelles. Dragnea a suferit o înfrângere. Nici SRI nu se simte însă prea bine

Așteptat luni de zile, proiectul de buget 2019-PSD-Dragnea-Vâlcov i-a ținut pe parlamentari prin comisii câte 14-16 ore pe zi, astfel că ultimele dezbateri s-au încheiat miercuri, după ora 3 dimineața. Tot miercuri, cele două camere ale Legislativului încep dezbaterea și adoptarea proiectului, votul final urmând să aibă loc vineri.

Felul în care au decurs lucrările din comisiile de buget-finanțe arată haosul, incompetența și miserupismul sub care se derulează actuala guvernare.

Ministrul Tineretului și Sporturilor, care a obținut o majorare cu 95% a fondurilor instituției pe care o conduce, habar nu avea cine este doamna din stânga lui, cu toate că teoretic lucraseră împreună la realizarea bugetului. Doamna în cauză se numește Daniela Pescaru și este secretar de stat în Ministerul Finanțelor din 2014, „singurul om din guvern care știe cu adevărat ce înseamnă buget”, a explicat pe Facebook fostul premier Victor Ponta. Despre momentul penibil, mai multe AICI

”Vreţi să înţelegeţi în doar 10 secunde cum se face Bugetul României în 2019? Vă uitaţi la acest filmuleţ în care Ministrul Tineretului şi Sportului ( nu ştie nimeni cum îl cheamă) este întrebat dacă ştie că s-au tăiat banii de la indemnizaţiile sportivilor olimpici şi dacă informaţiile pot fi confirmate de Doamna Secretar de Stat Pescaru - ( Doamna este Secretarul de Stat pe Buget la Ministerul de Finanţe încă din 2014 şi este singurul om din Guvern care ştie cu adevărat ce înseamnă Buget ) - Dl Ministru habar nu are nici cine este Doamna Pescaru - nici dacă are sau nu bani de indemnizaţii! Guvernul 4D ( Dragnea , Dancila, Darius = Dezastru) aşa funcţionează!”, a comentat și fostul premier Victor Ponta pe Facebook.

După ce în week-end s-a filmat jumulind grâu încolțit de pe un câmp, Petre Daea, ministrul Agriculturii, a continuat, la Parlament, delirul despre cormorani, luându-se chiar la harță pe acest subiect cu un liberal; ministrul Energiei Anton Anton a anunțat o premieră mondială – acumularea de energie electrică în depozitele de gaze, iar Cati Andronescu, șefa de la Educație, a avut o cădere nervoasă, înroșindu-se și zbierând la Raluca Turcan „nu ne mai faceți hoți, că nu suntem hoți”. Cu toate încercările duioase ale lui Varujan Vosganian de a o calma, doamna Cati s-a ridicat de la birou și a început să se plimbe nervoasă prin sală. „Suntem ridicoli, ne facem de râs în fața țării”, a concluzionat Vosganian, probabil afectat și de faptul că stăpânul său preferat Călin Popescu Tăriceanu a fost ignorat total de guvernatorul Mugur Isărescu către care a întins în van dolofana sa mână prezidențiabilă.

Umblat zilele astea pe la Bruxelles, playboyul tomnatic de la Finanțe, Orlando Teodorovici, a sosit în creierii nopții la Parlament acoperindu-și cu miștouri și alte glumițe răsuflate incompetența crasă, frica patologică de Liviu Dragnea și admirația bolnavă pentru Darius Vâlcov.

Și ca să arate că în PSD este totuși democrație și libertate, comisiile i-au picat lui Liviu Dragnea amendamentul cu Vitamina D. Bugetul SRI a fost totuși diminuat cu 150 milioane de lei, bani care vor fi folosiți pentru combaterea diabetului juvenil. Vosganian a explicat că trebuie să procedăm și noi ca „afară”, ca-n lumea civilizată, unde serviciile și cheltuielile acestora sunt adaptate la numărul de locuitori.

Vizibil afectat, reprezentantul SRI, generalul Viorel Voinescu, ne-a bătut obrazul amintindu-ne că la noi nu avut loc niciun atentat terorist (de parcă ce face mafia politică și economică de ani de zile nu e tot un soi de atentat). Generalul a plusat informând, cu respect, că din cei 6000 de inși care voiau să intre ilegal pe teritoriul României anul trecut, jumătate erau teroriști.

Cei mai nevinovați dintre parlamentarii actualului Legislativ, useriștii, s-au selfie-uit pe la 3 dimineața în Parlament arătând că totuși s-a muncit pe brânci, chiar și pentru un buget prost. Munca în zadar e însă tradiție națională.

„Este 4 fără zece. O ședință kilometrică, inutil de lungă, pentru că bugetul a venit în ultima secundă. Guvernul României nu l-a pregătit din timp. Trebuia să fie gata din luna octombrie și iată-ne ajunși în februarie fără buget. În sfârșit, acum putem spune că avem un buget. Nu este însă un buget bun. Este un buget făcut din pix în care veniturile sunt masiv supraevaluate, cheltuielile subevaluate, iar la rectificare se va tăia, firește, de la investiții. Cel mai important lucru de știut este că acest buget prevestește cumva o creștere de taxe, pentru că este greu de crezut că Guvernul va rămâne în anvelopa bugetară pe care am avut-o acum. Am avut azi și vizita domnului Teodorovici care s-a gândit că este poate bine să-și asume rolul de ministru al Finanțelor și să vină la dezbaterile pe buget. A venit la 2 dimineața, a plecat la ora 3, după ce a făcut câteva miștouri. Oricum, nu este o persoană care înțelege prea bine ce se întâmplă din punct de vedere financiar și bugetar. Dar în virtutea funcției trebuia să fie aici, alături de colegii săi”, a explicat deputatul USR Claudiu Năsui într-un live realizat de la Parlament.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.