CNA a amendat trompeta PSD, Antena 3, pentru atacurile în rafală la adresa lui Augustin Lazăr


CNA a amendat trompeta PSD, Antena 3, pentru atacurile în rafală la adresa lui Augustin Lazăr

Postul de televiziune al securistului ex-pușcăriaș Dan Voiculescu, Antena 3, a fost amendat cu 5000 de lei pentru atacurile nefondate la adresa fostului procuror general Augustin Lazăr

Sancțiunea a avut ca motivație principală una din edițiile emisiunii Punctul de Întâlnire, moderate de Radu Tudor, în care Daniel Zamfir l-a acuzat pe Augustin Lazăr că este torționar și că „a băgat oameni nevinovați în pușcărie” potrivit lui Radu Herjeu, membru CNA, cel care a și propus sancțiunea. De menționat că Radu Tudor nu a avut nicio reacție la afirmațiile lui Daniel Zamfir

„Cele mai grave mi se pare afirmațiile lui Daniel Zamfir, la care Radu Tudor nu a avut nicio reacție. Cum poți să spui că Augustin Lazăr a băgat în pușcărie oameni nevinovați? Nu poți să spui așa ceva”, a spus Radu Herjeu.

„Când a ieșit în spațiul public povestea cu Lazăr, fanii lui s-au agățat de faptul că a fost făcut torționar și nu știu ce. Nu s-a mai discutat de faptul că el pur și simplu n-a eliberat un om din închisoare, deși acela avea dreptul.

S-a dat muniție și s-a deviat discuția de unde trebuia să meargă tocmai din cauza acestor afirmații care au aparținut nu moderatorilor, ci unora dintre invitați”, a mai adăugat Herjeu. 

CITIȚI AICI ÎNTREAGA LISTĂ DE EMISIUNI PENTRU CARE POSTUL ANTENA 3 A FOST SANCȚIONAT

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.