Coana Veo se întoarce la universitate să-și amintească de studiile făcute... în lipsă. Prezența studenților la discurs e obligatorie!


Coana Veo se întoarce la universitate să-și amintească de studiile făcute... în lipsă. Prezența studenților la discurs e obligatorie!

Agitație mare la Universitatea Valahia din Alexandria. Mâine, la deschiderea anului universitar, Coana Veo, ajunsă între timp premier, vine să țină un discurs, într-o limbă numai de ea știută, în fața studenților Facultății de Ştiinţe şi Inginerie Alexandria. Pentru Viorica Dăncilă, experiența va fi o incursiune în propriul trecut, pe vremurile când ea însăși lua note maxime la cursuri cărora nu le știa nici măcar titulatura. În anul 2008, Viorica Dăncilă s-a înscris, împreună cu soțul său, la Universitatea Valahia din Târgoviște-Centrul teritorial Alexandria, la programul de studii postuniversitare – masteratul de Administrație Publică Europeană. Voci din universitate susțin că cei doi nici n-au călcat pe la cursuri, dar pe multe le-au absolvit cu note maxime, din grija Ioanei Panagoreț, cea însărcinată de partidul unic să se ocupe de școlarizarea pesediștilor în cazul unor eventuale avansări în funcție. Acum, studenții Universității din Alexandria sunt așteptați cu toții să asculte vorbele de duh ale celei care a ajuns premier fără a fi demonstrat niciodată alte abilități în afară de acelea de bună gospodină. Potrivit surselor noastre, conducerea Universității din Alexandria a întocmit liste de prezență, asigurându-se astfel că aula unității de învățământ va fi plină până la refuz. Evenimentul este programat pentru mâine, la ora 14.00, premierul fiind așteptat cu fastul de care numai la ea acasă se mai bucură pe deplin. 

Viorica Dăncilă și soțul ei au absolvit cu succes un prim semestru în cadrul Universității Valahia. În semestrul al II-lea au început să apară problemele, căci examenele la disciplinele Drept administrativ comparat, Organizarea administrației publice locale în statele UE, Funcția publică comunitară, Gestiunea fondurilor europene, Contencios internațional și european nu au mai fost promovate de către familia Dăncilă, profesorii titulari de la Târgoviște nefiind impresionați de funcția de europarlamentar a doamnei Dăncilă. În ciuda tuturor ,,eforturilor” făcute de Ioana Panagoreț, directorul Centrului teritorial Alexandria, în cele din urmă Viorica Dăncilă i-a transmis că nu poate susține nici restanțele semestrului II, nici lucrarea de disertație, având în vedere că treburi mult mai importante o rețineau la Parlamentul European. Surse din universitate ne-au declarat că de același regim preferențial a beneficiat și fiul Vioricăi Dăncilă, înscris la aceeași universitate, în contextul în care nu s-a prezentat la vreun curs ori examen.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.