Codrin Ștefănescu, fanaticul regimului Dragnea, DEZUMFLAT de Viorica Dăncilă. Discursuri AGRAMATE și fake news

Ultimul fanatic oficial al regimului Dragnea – l-am numit pe Codrin Ștefănescu, junele exaltat Liviu Pleșoianu fiind penultimul – s-a dezumflat vizibil, cu prilejul discursului susținut la Congresul PSD, când nu numai că a vorbit foarte puțin, dar a evitat să o atace pe Viorica Dăncilă, care îl urmărea cu interes, sau pe vreunul dintre baronii care o susțin.

În rest, discursul lui Codrin Ștefănescu (pe alocuri agramat și penibil per-total) a fost unul dragnist și obraznic prin excelență, fiind construit în jurul bazaconiei că pușcăriașul Dragnea ar fi, cităm, ”deținut politic”,  că numeroșii lideri pesediști certați cu legea (dintre care destui condamnați definitiv) ar fi simple victime inocente ale așa-zisului stat paralel și că lupta împotriva procurorilor trebuie să meargă mai departe. Sala nu a aplaudat deloc în urma discursului susținut de Ștefănescu, dar asta nu înseamnă că mulți pesediști nu rezonează cu astfel de mesaje.


Pe lângă osanalele grețoase dedicate infractorului Dragnea și dincolo de trimiterile la o serie de dosare dureroase pentru PSD (toate ”politice”, în opinia ex-peremistului), Ștefănescu a făcut trimitere la botezul propriului copil, amintindu-le celor din sală că mulți dintre ei au luat parte la petrecere, de parcă asta i-ar putea motiva pe delegați să-l voteze acum în funcția de secretar general al PSD. Funcție pe care Ștefănescu are foarte puține șanse să și-o adjudece, în condițiile în care Dăncilă și echipa sa îl vor dispărut din prim-planul partidului.

De notat că în timpul discursului Vioricăi Dăncilă (și acesta plin de greșeli gramaticale și de aspecte absurde), Codrin Ștefănescu a părăsit demonstrativ sala, în semn de protest față de faptul că Dăncilă a găsit de cuviință să îl critice pe Dragnea de pe scena Congresului.