Combaterea COVID-19: "E nebunie curată să lauzi China"! Un deputat PNL prezintă o serie argumente solide: "Comuniștii au ascuns izbucnirea epidemiei! 5 milioane de oameni, lăsați să plece din Wuhan, fără să fie testați"!


Combaterea COVID-19: "E nebunie curată să lauzi China"! Un deputat PNL prezintă o serie argumente solide: "Comuniștii au ascuns izbucnirea epidemiei! 5 milioane de oameni, lăsați să plece din Wuhan, fără să fie testați"!

Deputatul PNL Matei Dobrovie a prezentat pe Facebook o serie argumente solide pentru care este halucinant să lauzi China privind gestionarea crizei COVID-19.

Pe scurt, China a mușamalizat izbucnirea epidemiei, a pus călușul în gură medicilor chinezi care voiau să vorbească public despre virus, iar aparatul de propagandă comunist a  turat motoarele pentru a da vina pe SUA pentru actuala criză. 

Matei Dobrovie, pe Facebook: "Să lauzi China pentru cum a gestionat criza legată de coronavirus mi se pare nebunie curată! E adevărat că aparatul de propagandă comunistă s-a pornit să răspândească că nu vine de la ei virusul, că nu ei au generat criza globală, că numărul oamenilor infectați a scăzut, dar totuși...:

1. Autoritățile chineze au ascuns izbucnirea epidemiei și au încercat să mușamalizeze totul. Președintele Xi Jinping a știut cu cel puțin 2 săptămâni înainte de a lua prima poziție publică legată de această criză, potrivit unor surse mass-media. Măsurile nu au fost luate din timp, ci întârziate cât s-a putut de mult, până ce informațiile despre ce se întâmpla în Wuhan nu au mai putut fi controlate.

2. Autoritățile chineze au fost mai preocupate să le pună pumnul în gură medicilor din Wuhan să nu vorbească public despre boală sau prin mesaje și imagini, să controleze Internetul, decât să se asigure că sunt testați oamenii și protejați medicii. Mai mult, potrivit Wall Street Journal, cam 5 milioane de oameni au fost lăsați să plece din Wuhan, fără să fie testați, ceea ce a dus la răspândirea virusului.

3. Comuniștii chinezi încearcă acum să acrediteze ideea că virusul nu este de origine din China, ci de vină ar fi SUA, pentru a distrage atenția lumii de la responsabilitatea Beijingului pentru această criză globală. Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Lijian Zhao, a afirmat într-un tweet că "este posibil ca armata americană să fi adus epidemia la Wuhan", lansând un fake news grosolan care a circulat puternic.

4. Campania de propagandă/PR pe Twitter la nivel de ambasade și consulate este într-adevăr una de amploare și încearcă să spele imaginea Chinei, rescriind povestea coronavirusului. Narativul trebuie să fie că nu China este vinovată pentru criza economică globală care va decurge din pandemie.

5. Un alt mesaj al propagandei comuniste este că Beijingul a câștigat timp pentru restul lumii. În realitate, mușamalizarea de către guvern a situației a dus la răspândirea necontrolată a virusului".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.