Comisarul penal „Zeus”, apropiat al lui Liviu Dragnea, a fost numit șef în poliție de Marcel Vela, după ce însuși ministrul anunțase că este acuzat de mai multe infracțiuni


Comisarul penal „Zeus”, apropiat al lui Liviu Dragnea, a fost numit șef în poliție de Marcel Vela, după ce însuși ministrul anunțase că este acuzat de mai multe infracțiuni

Comisarul șef Marian Iorga a fost numit de Marcel Vela șef interimar al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, în condițiile în care însuși ministrul de Interne anunțase recent că polițistul ar fi acuzat de săvârșirea mai multor infracțiuni. Iorga, supranumit „Zeus”, ar fi fost propulsat în noua funcție la intervenția lui Iulian Dumitrescu, liderul PNL Prahova, care l-a adus de la șefia Inspectoratului de poliție din Călărași, scrie g4media.ro.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, preciza, așadar, în ianuarie, anul acesta, că s-au început cercetările în cazul unor mai multe infracțiuni ale șefului IPJ Călărași, Marian Iorga. Acesta era/este acuzat, printre altele de luare de mită. 

Potrivit publicației Ediția de Călărași, în luna decembrie, anul trecut, ministrul Vela fusese informat cu privire la mai multe infracțiuni în care era implicat șeful IPJ Călărași, Marian Iorga.

„Da, au fost transmise la IGPR și de acolo s-au transmis la instituțiile abilitate să cerceteze chestiuni penale. Verificați oficial la IGPR și DGA. Nu pot să dau eu date din dosare. Evident că la finalul cercetării se vor lua toate măsurile legale!”, spunea  Marcel Vela.

Tot publicația mai sus menționată scria că Marian Iorga a fost numit la comanda IPJ Călărași în septembrie 2014, post în care ar fi ajuns datorită conexiunilor politice. „Iorga are o relație bună cu diferiți oameni politici din cadrul PSD. De multe ori a fost văzut în compania unor persoane politice, în trecut fiind unul dintre oamenii de bază din „clanul” lui Liviu Dragnea. Iorga ar avea o „relație strânsă„ și cu lumea interlopă din Călăraș”, mai scrie Ediția de Călărași.

În toamna anului trecut, Newsweek publica o fotografie în care fostul șef al IPJ Călărași era surprins la o masă a localului „Monica” alături afaceristul Marius Răzvan Popa, condamnat în primă instanță la șase ani de închisoare pentru evaziune fiscală.

La o altă petrecere, comisarul șef Marian Iorga a fost fotografiat la o terasă alături de George Chiriță (fost președinte executiv și actual vicepreședinte al PSD Călărași), comisarul Sorin Mihalache (șeful Poliției Rutiere Călărași) și afaceristul Nelu Lățcan, scria Newsweek în noiembrie 2019.

Adjunctul său de atunci, Petronel Dumitrașcu, a fost fotografiat și el la cârciumă alături de Liviu Dragnea, Codrin Ștefănescu și senatoarea PSD de Călărași Roxana Pațurcă, o agramată notorie. Tensiunile și scandalurile din sânul Poliției Călărași au fost raportate miniștrilor de Interne, ba chiar și șefilor din Poliția Română.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.