Comisia Iordache, pe făraș. Președintele Camerei Deputaților propune desființarea comisiei anti-justiție


Comisia Iordache, pe făraș. Președintele Camerei Deputaților propune desființarea comisiei anti-justiție

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, va propune desființarea Comisiei Iordache, cea care s-a ocupat de modificările aduse legilor justiției și codurilor penale. Poziția lui Marcel Ciolacu vine după decizia CCR de a respinge modificările aduse de Comisia Iordache codurilor penale. 

CITIȚI ȘI: Victorie pentru opoziție. CCR a admis sesizările formulate de Iohannis, PNL și USR privind Codul Penal și Codul de Procedură Penală

”Am luat act ieri (luni-n.r) de decizia CCR. Mai mult ca sigur, am anunțat deja că o să avem o nouă abordare. În primul rând, o să propun colegilor mei desființarea comisiei Iordache sau comisia specială care s-a ocupat de modificările de justiție, a codurilor penale, a codurilor de procedură penală. Ele o să intre într-un parcurs parlamentar normal. În primul rând la Senat, ca și primă Cameră sesizată, în Comisiile juridice. Se pare că funcționalitatea comisiei speciale nu a fost cea dorită, dimpotrivă ea a avut un impact public negativ și asupra partidului pe care îl reprezint, dar și asupra instituției Parlamentul României. O să avem o abordare, în primul rând prioritățile fiind deciziile neconstituționale deja declarate de către CCR și pe urmă o să vedem dacă este oportun o altă modificare atât la codurile penale, cât și la codurile de procedură penală”, a declarat Marcel Ciolacu, în Parlament, potrivit Mediafax. 

Președintele Camerei Deputaților a adăugat că transpunerea deciziei CCR privind Codurile penale se va face în logica Parlamentului, în cadrul Comisiei juridice.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.