Consens între PNL, USR și PMP: Raluca Turcan, propunerea pentru șefia Camerei Deputaților. Prioritățile enunțate de partidele de opoziție


Consens între PNL, USR și PMP: Raluca Turcan, propunerea pentru șefia Camerei Deputaților. Prioritățile enunțate de partidele de opoziție

Liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, a anunțat marți că este propunerea comună a opoziției formate din PNL, USR și PMP pentru ocuparea funcției vacante de președinte a Camerei Deputaților. 

Totodată, liberala a enunțat care vor fi prioritățile opoziției în Camera Deputaților, așa cum puteți citi în declarațiile ce urmează:

"Nu mai vorbim despre orgolii politice, despre interese de partid, ci despre obligația pe care o avem față de cetățenii României după votul pe care l-am primit pentru Parlamentul European și pentru referendumul convocat de președintele Klaus Iohannis. Votul la cele două alegeri care s-au încheiat arată că românii vor o agendă pro-europeană. Această agendă pro-europeană trebuie transpusă în acțiune politică și acțiune legislativă. Pentru a putea avea șanse de reușită politică și legislativă trebuie să existe un efort comun al partidelor de opoziție.

În sensul acesta, am plecat împreună cu colegii mei, domnul președinte USR Dan Barna și domnul președinte PMP Eugen Tomac de la o serie de priorități care țin de obligațiile pe care noi le avem față de cetățenii României. În primul rând vorbim despre corectarea erorilor din justiție în urma apărării infractorilor în ultimii doi ani și jumătate de către PSD. Este obligatoriu pentru noi să transpunem în justiție recomandările Comisiei de la Veneția și, de asemenea, să milităm împreună în Parlament pentru o justiție dreaptă. Am plecat de la ideea că trebuie să facem dreptate pentru românii din Diaspora care pentru a doua oară și-au văzut îngrădit dreptul la vot. De aceea, e nevoie de susținere importantă în Parlament pentru a facilita votul românilor din Diaspora prin votul prin corespontență și votul electronic. Există proiecte în momentul de față în Parlament care pot fi puse cap la cap și să rezulte o decizie comună a opoziției pentru apărarea drepturilor românilor din Diaspora. 

Nu în ultimul rând, este nevoie de o gură de oxigen pentru mediul de afaceri care a fost victima colaterală a apărării infractorilor prin lege și instituțiile statului de către PSD și ALDE.

Momentul desemnării președintelui Camerei Deputaților este un moment care poate să pună bazele acestei agende reformatoare de priorități pentru cetățenii româniei. Ne-am bucurat ca astăzi să ajungem la un acord comun de susținere a unui singur candidat din partea celor 3 formațiuni, PNL, USR și PMP, în persoana mea pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților", a declarat Raluca Turcan.

Amintim că Liviu Dragnea, fostul președinte al Camerei Deputaților, a fost închis la Rahova în urma condamnării din dosarul angajărilor fictive.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.