Constatare terifiantă a medicilor din SUA: coronavirusul determină îngroșarea și coagularea sângelui, provocând distrugerea organelor vitale


Constatare terifiantă a medicilor din SUA: coronavirusul determină îngroșarea și coagularea sângelui, provocând distrugerea organelor vitale

Medicii de la Spitalul Mount Sinai, New York, metropolă grav afectată de epidemia de noul coronavirus, au făcut o descoperire care i-a alarmat: sângele pacienților infectați cu SARS-Cov-2 se îngroașă și se coagulează. Potrivit diverșilor doctori specialiști care tratau diferite organe afectate ale pacienților, aceasta pare să fie una din cele mai dramatice modalități prin care coronavirusul distruge organismul uman.

Potrivit Reuters, nefrologii de la Mount Sinai au observat că, în cazul pacienților dializați, cateterele aveau cheaguri de sânge, iar pneumologii au remarcat la pacienții ventilați mecanic porțiuni de plămâni care, în mod bizar, nu erau vascularizate. De asemenea, neurochirurgii au avut de-a face cu o creștere semnificativă a numărului de accidente vasculare cerebrale produse de cheaguri de sânge. Mulți dintre pacienți erau tineri testați pozitiv pentru noul coronavirus.

„E frapant să vezi cum această afecțiune determină formarea cheagurilor”, spune dr J Mocco, neurochirurg la Spitalul Mount Sinai, în cadrul unui interviu în care mai precizează că boala asta nouă nu e doar pulmonară, ci una complexă și nici pe departe înțeleasă complet. În mult cazuri, primul simptom al pacientului infectat cu noul coronavirus a fost un accident vascular cerebral, a mai spus dr J Mocco.

La Mount Sinai, medicii de la diferite specialități au decis să colaboreze strâns, să facă schimb de informații și observații și să dezvolte un nou protocol de tratament. Astfel, pacineții diagnosticați cu COVID-19 vor primi doze mari de anticoagulante chiar înainte de apariția primelor cheaguri de sânge.

„Ne gândim că poate dacă prevenim apariția acestora, reușim să facem boala să se manifeste mai puțin agresiv”, a precizat și Dr. David Reich, directorul spitalului.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.