Coreea de Sud se pregătește deja pentru perioada de după încetarea pandemiei, după ce ținut-o sub control mult mai bine decât țările europene


  • ACP
  • Mar 17, 2020 14:53
  • 2241
Coreea de Sud se pregătește deja pentru perioada de după încetarea pandemiei, după ce ținut-o sub control mult mai bine decât țările europene

Într-una dintre primele țări afectate de virusul momentului, dar care a gestionat strălucit situația extraordinar de dificilă în care se află încă din februarie, în Coreea de Sud, se iau decizii care ar putea fi urmate fără probleme de țările europene, unde numărul de pacienți infectați a crescut exploziv și odată cu aceștia și numărul deceselor provocate de pandemie.

În momentul de față, în Coreea de Sud sunt 8320 de pacienți și este a patra zi la rând de când numărul acestora crește cu doar două cifre, spre deosebire de Italia, unde sunt 27.980 de pacienți, ori de Spania, unde sunt 11.178 pacienți și 1236 de cazuri noi în ultimele 24 de ore.

Mai mult, în Coreea de Sud au fost înregistrate numai 81 de decese cauzate de coronavirus spre deosebire de Italia, unde până acum au fost înregistrate 2158 de decese.

O hotărâre a guvernului sud-coreean, anunțată marți, privește reînceperea cursurilor în școli pentru 6 aprilie, în loc de 23 martie, cum fusese planificat anterior, din cauza preocupării ca școlile să nu devină medii de răspândire a coronavirusului. Aceasta este a treia prelungire a perioadei în care școlile rămân închise (prima dată, data de 2 martie fusese prevazută pentru reînceperea școlii), dar și acestă dată va putea fi modificată dacă va fi cazul, după cum a anunțat Yoo Eun-hae, ministrul Educației, într-o declarație de astăzi.

”Ministerul e atent la preocupările exprimate de autoritățile din Sănătate și de experți, care spun că școlile pot deveni o sursă majoră de răspândire a virusului”, a mai spus Yoo Eun-hae.

Acesta nu a vorbit însă despre un pericol fatal în cazul elevilor pentru că, până acum, din datele prezentate de oficialii sud-coreeni, au fost infectați numai 522 de copii și tineri sub vârsta de 20 de ani, dintre care 86 până la 9 ani și 436 între 10 și 19 ani, și nici unul dintre ei nu a decedat în urma îmbolnăvirii cu COVID-19. Confirmarea oficială a informației aceasteia este extraodinar de importantă pentru toți părinții care au copii cu vârste de până la 20 de ani. Dintre profesori, conform surselor Ministerului Educației sud-coreean, numai 93 au contactat coronavirusul.

În eventualitatea încetării pandemiei, pentru reînceperea școlii la ultima dată stabilită, guvernul sud-coreean a dispus o creștere importantă a bugetului Educației pentru achiziționarea de măști de protecție și de substanțe de dezinfectare pentru copii, iar băncile vor fi așezate lăsând distanțe mai mari între ele. Mai mult, numărul de ore de curs va fi redus, la fel ca numărul de zile ale anului școlar actual, când acesta va fi reluat. Între timp, cursurile vor fi ținute în continuare online – mai multe detalii AICI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.