Coronavirus: incompetența autorităților. La Iași nu s-au luat măsuri pentru că ieri a fost duminică și e zi liberă


Coronavirus: incompetența autorităților. La Iași nu s-au luat măsuri pentru că ieri a fost duminică și e zi liberă

Autoritățile din România nu par a fi pregătite pentru prevenirea infecției cu coronavirus. 

RFI prezintă cazul Iașului, care are şase destinaţii pe Italia cu trei frecvenţe pe săptămână. Deși numărul de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus creștea, duminică, în Italia, într-un ritm considerabil, înregistrându-se 3 decese și peste 150 de îmbolnăviri, la Iași zona de carantină nu era realizată. 

CITIȚI ȘI: Panica pune stăpânire pe Italia. Carnavalul de la Veneția a fost oprit, iar la Milano oamenii golesc supermarketurile. Iranul înregistrează o rată uriașă a deceselor: aproape un sfert din pacienții infectați au murit

Dacă e duminică nu e coronavirus. Cel puţin aşa e la Iaşi. Pentru că duminica e zi liberă.

Directorul Aeroportului Internaţional din Iaşi: "Scannerele promise de Bucureşti nu au ajuns la Iaşi". 

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, Lucian Indrei: "Nu sunt nici culoare special amenajate, nici spaţii de carantină. Zonele de carantină vor fi stabilite luni".

Medici epidemiologi, doar dacă se cere, spune directorul DSP care precizează că de luni se vor căuta alte locaţii pentru carantină. Acum sunt doar 20 de locuri pentru zona de carantină.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.