Coronavirus. Tânăr chirurg român: ”O să fie vai de noi! Nu suntem pregătiți să facem față unei epidemii și o spun cu toată responsabilitatea”


Coronavirus. Tânăr chirurg român: ”O să fie vai de noi! Nu suntem pregătiți să facem față unei epidemii și o spun cu toată responsabilitatea”

Mesajul liniștitor lansat în spațiul public de mai marii sistemului medical autohton care ne încredințează că România este pregătită să dea piept cu o eventuală epidemie de coronavirus, pe fondul sporirii numărului de cazuri din Italia, țară în care trăiesc foarte mulți români, este contrazis de un tânăr chirurg care afirmă că „fiecare va trebui să se descurce pe cont propriu”. 

„Vai de noi”, mai scrie pe pagina sa de Facebook tânărul chirurg Cătălin Dudu, de la Spitalul Județean din Slatina, opinând că România nu este pregătită să facă față unei epidemii.

Redăm mai jos fragmente din postarea medicului:

„Din păcate nu suntem pregătiți să facem față unei epidemii și o spun cu toată responsabilitatea.
Când va ajunge și la noi virusul o să fie vai de noi...fiecare va trebui să se descurce pe cont propriu pentru că așa cum a declarat ministrul finanțelor în martie vom achiziționa primele materiale de protecție și lupta cu virusul.

Oricum să nu ne panicăm, „avem locuri suficiente pentru carantină” și acum văd că au dreptate...câți oameni fără casă să fie afectați????

Este trist și îngrijorător ce se întâmplă și aș vrea să aud că se organizează o celulă de criză și se iau niște măsuri imediate pentru a încerca să limităm prportiile unui dezastru iminent.

Până atunci să mergem să ne rugăm că doctorii aia pe care îi hulim și acuzăm public de câte ori avem ocazia să aibă curajul să ne trateze în condițiile unei lipse totale de mijloace de protecție.

Sper că domnul ministru să includă prin OUG și coronavirusul pe lista programelor naționale că poate spitalele private sunt mai bine organizate și dotate.
Cum Dumnezeu e mare să sperăm că va fi bine.”



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.