COVID-19 vine peste România, iar medicii noștri se taie între ei ca interlopii! Chirurgul-cuțitar Sorin Păun, care și-a crestat colegii cu un bisturiu infectat cu virus hepatitic C, este soț de consilieră prezidențială


COVID-19 vine peste România, iar medicii noștri se taie între ei ca interlopii! Chirurgul-cuțitar Sorin Păun, care și-a crestat colegii cu un bisturiu infectat cu virus hepatitic C, este soț de consilieră prezidențială

Cazul pacientei arse pe masa de operație de echipa coordonată de șpăgarul Mircea Beuran pare mizilic pe lângă nebunia întâmplată în urmă cu câteva zile la Secţia Chirurgie II a Spitalului de Urgenţă Floreasca, unde șeful de secție Sorin Păun și-a atacat mai mulți colegi cu bisturiul folosit într-o intervenție chirurgicală asupra unei bolnave de 86 de ani, diagnosticată cu cancer de colon, dar și cu hepatită C.

Potrivit plângerii înaintate de medici către conducerea spitalului, chirurgul Sorin Păun “a înţepat, în mod deliberat, într-un acces de furie pe dr. Manolescu Ştefania şi pe dr. Gaspar Bogdan, martori la această agresiune fiind medicii prezenţi în sala de operaţie”.

“Într-un moment de nervozitate dus până la extrem, dr. Păun a scos electrocauterul din pacient şi m-a lovit cu acesta peste mâna stângă, provocându-mi o rană sângerândă. În timpul actului operator, dr. Păun m-a lovit atât pe mine, cât şi pe dr. Gaspar de câteva ori şi cu pensa peste mâini”, a scris şi dr. Ştefania Manolescu, rezidentă la chirurgie în anul VI, în plângerea pe care o înaintează separat managerului spitalului. 

Potrivit Libertatea.ro care a prezentat AICI pe larg acest conflict intredibil Nu este primul incident cu violenţă fizică şi verbală înregistrat în mijlocul unei operaţii la Floreasca, arată medicii.  Alţi trei rezidenţi aflaţi sub îndrumarea chirurgului Sorin Păun ar fi fost agresaţi fizic sau verbal de acesta. Unul a depus o reclamaţie, iar un altul a cerut să-i fie schimbat îndrumătorul de rezidenţiat. 

În urma incidentului de la Spitalul de Urgență Floreasca, ministrul Sănătății, Victor Costache, a decis să trimită din nou Corpul de Control. Cei doi medici rezidenți îl acuză pe doctorul Păun că este permanent excesiv de nervos și au anunțat că refuză să mai lucreze cu acesta.

Doctorul Păun a devenit șef al secției Chirurgie 2 după ce doctorul Mircea Beuran a fost demis în decembrie 2019. Beuran a fost acuzat că a coordonat echipa de medici care a realizat o intervenție chirurgicală în timpul căreia o pacientă a fost cuprinsă de flăcări. Femeia bolnavă de cancer, în vârstă de 66 de ani, a murit în urma incidentului.

Chirurgul are însă o istorie presărată cu acte de violență de-a lungul anilor petrecuți la Floreasca, unde a fost inclusiv manager interimar, funcție din care a demisionat din motive oarecum similare în 2016 pe când ministru al Sănătății era Vlad Voiculescu.

Coordonatorul SMURD București de la acel moment, medicul Bogdan Oprița (azi purtător de cuvânt la Floreasca), spunea că peste 90 la sută din personalul de la UPU Floreasca intenționează să demisioneze din cauza unui conflict cu managerul Păun.

"Domnul manager, când are o problemă cu noi, recurge la tot felul de măsuri de intimidare, suntem chemaţi în biroul dumnealui să dăm tot felul de note explicative. Practic, ni se pune pumnul în gură pentru orice lucru minor. Noi am ajuns la concluzia că nu ne putem desfăşura activitatea şi am decis să ne înaintăm demisia, să ne găsim de muncă în altă parte (...) Suntem în preaviz 14 zile, după care vom vedea ce vom face. Nu găsim niciun fel de înţelegere la managerul spitalului, cu care nu se poate discuta. Nimeni nu vrea să ne asculte ", a afirmat unul dintre cei 17 medici UPU care își înaintaseră demisia.

Soția lui Sorin Păun este Diana Loreta Păun, care ocupă, din iunie 2015, funcția de consilier de stat, ocupându-se de coordonarea Departamentului de Sănătate al Administrației Prezidențiale.

Diana Loreta Păun, născută în Bucureşti, la data de 1.02.1968, este medic primar endocrinolog, conferenţiar universitar la disciplina Endocrinologie a Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti, manager al Institutului Naţional de Endocrinologie "C. I. Parhon" în perioada 2006 – 2015, doctor în medicină", informa în urmă cu cinci ani Administrația Prezidențială.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.