Criminalul incendiator din Mehedinți și-a aplicat singur pedeapsa capitală: s-a spânzurat cu propria lenjerie intimă

Ion Turnagiu, criminalul care a incendiat o tânără de 17 ani din Mehedinţi, a murit luni seară în Spitalul din Drobeta Turnu Severin, unde fusese adus pe 25 iunie, după ce a încercat să se sinucidă, în arestul Poliţiei Mehedinţi, folosind lenjeria intimă şi tricoul.

„Colegii de la ambulanţă l-au găsit acolo în stop. L-au resuscitat minute în şir. Cordul s-a resuscitat, dar a rămas hipoxia cerebrală gravă. A fost adus la noi la spital în comă gradul IV. Deci, teoretic, fără şanse. Cu tot tratamentul specific, starea sa s-a agravat permanent. A apărut febra de tip central, adică acea febră care duce până la 40 grade şi nu coboară de niciun fel şi care este un semn că creierul nu mai lucrează”, a declarat, pentru Mediafax, Radu Iman, manager Spitalul Județean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin.

Joia trecută, IPJ Mehedinşţi a anunţat că Ion Turnagiu, reţinut pentru 30 de zile după ce a incendiat o fată de 17 ani, a încercat să se sinucidă, folosindu-se de obiectele vestimentare”.

Bărbatul a folosit lenjeria intimă şi tricopul pentru a încerca să se spânzure. El a fost transportat la Spitalul din Drobeta Turnu Severin.

Bărbatul era în arestul IPJ Mehedinţi din 13 iunie. El a fost arestat preventiv după ce a incendiat o fată de 17 ani din localitatea Dîrvari. Tânăra este în stare gravă, într-un spital din Bucureşti.

Turnagiu fusese condamnat, în 1994, pe viață pentru cinci crime, una dintre victimele sale fiind o femeie însărcinată. Criminalul a fost eliberat în mai 2019 pentru bună purtare și pentru că judecătorilor li s-a părut că ar fi reușit să se reabiliteze.
Reprezentanţii Administraţiei Penitenciarelor susţin că i-au dat aviz negative de fiecare dată când Tunagiu a cerut să fie eliberat, iar el a rămas în puşcărie. Anul trecut însă a beneficiat de legea recursului compensatoriu, dat de guvernul Dăncilă.

Eliberarea sa a suscitat o imensă revoltă și o serie de dezbateri privind eliberarea condițonată a condamnaților pe viață, avansându-se chiar ideea unei legi care să interzică o astfel de reducere a pedepsei pentru criminali.