Cristian Băcanu, săgeți către cei care nu au luat în serios actul de trădare comis de Ciolacu și UDMR în Parlament: "Există o linie roşie care nu se trece!"


Cristian Băcanu, săgeți către cei care nu au luat în serios actul de trădare comis de Ciolacu și UDMR în Parlament: "Există o linie roşie care nu se trece!"

Secretarul de stat din Ministerul Justiției și președinte al PNL Sector 5, Cristian Băcanu, a explicat că ceea ce s-a întâmplat în Parlamentul României privind trecerea tacită de Camera Deputaților a proiectului de lege al UDMR ce prevedea autonomia teritorială a Ținutului Secuiesc "este un eveniment trist şi cu o simbolistică apăsătoare", chiar dacă inițiativa a fost respinsă ulterior de Senat

Astfel, avocatul i-a criticat pe cei care au trecut relativ ușor cu vederea peste evenimentul scandalos din Parlament, atrăgând atenția că a fost depășită o linie roșie, care, de altfel, a fost încălcată de mai multe ori de-a lungul timpului de PSD: "Iliescu spunea că proprietatea este un moft, Dragnea ne-a povestit cum UE şi NATO susțin statul paralel, Adrian Năstase ne spune azi că UE s-a demodat iar Ciolacu.. adoptă tacit autonomia. Şocant cu adevărat este că unii deontologi nu sunt revoltați".

Băcanu, pe Facebook: "Am văzut zilele trecute nişte deontologi (inclusiv pe Ciolacu dar şi pe liderul unui alt partid "al cărui mandat nu este să scoată România din criză") care l-au criticat pe Preşedintele României pentru celebra replică: "io napot kivanok, PSD!". Domnii deontologi de la PSD (şi nu numai) nu au înțeles cât de gravă este adoptarea în prima cameră a Parlamentului a unui act normativ care să prevadă separarea unui teritoriu al României. Lăsând la o parte caracterul profund neconstituțional al legii respective, simpla ei adoptare în primă cameră este un eveniment trist şi cu o simbolistică apăsătoare.

Deontologii vor spune că Senatul a respins. Da domnilor, dar dincolo de slăbiciunea PSD pentru politică externă de tip PCR-URSS, există lucruri care pur şi simplu nu se fac, există o linie roşie care nu se trece, există un punct în fața căruia ne oprim şi dincolo de care nu mai facem nici măcar un singur pas. Fie că vorbim de NATO, de UE, de Parteneriatul Strategic, de proprietatea privată, de libertatea economiei sau de caracterul unitar şi național al României, nu depăşim această graniță prin acțiuni politice. Iar această linie roşie nu există pentru că suntem noi exagerați ci pentru că ea s-a construit cu munca şi sacrificiul unor oameni de-a lungul unor generații întregi. Rând pe rând, lideri PSD au încercat să calce această linie: Iliescu spunea că proprietatea este un moft, Dragnea ne-a povestit cum UE şi NATO susțin statul paralel, Adrian Năstase ne spune azi că UE s-a demodat iar Ciolacu.. adoptă tacit autonomia. Şocant cu adevărat este că unii deontologi nu sunt revoltați.

După toată analiza aceasta (pe care nu am avut timp să o scriu zilele trecute), concluzia mea este că sunt tare mândru de Preşedintele nostru. Preşedintele Klaus Iohannis este fără niciun dubiu un garant al României dar şi al unui stat modern".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.