Cristian Diaconescu punctează dezastrul produs de PSD pe plan extern prin jocul legat de autonomia Ținutului Secuiesc: Am fost sunat din Spania de un fost ministru de Externe care mi-a spus "sunteți nebuni?!"


Cristian Diaconescu punctează dezastrul produs de PSD pe plan extern prin jocul legat de autonomia Ținutului Secuiesc: Am fost sunat din Spania de un fost ministru de Externe care mi-a spus "sunteți nebuni?!"

Fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu, a punctat în cadrul unei intervenții la Digi24 implicațiile dezastruoase ale jocului făcut de PSD în Camera Deputaților prin care a fost permisă trecerea tacită a unui proiect de lege al UDMR privind autonomia teritorială a Ținutului Secuiesc

Concret, Cristian Diaconescu a atras atenția că PSD, prin șeful Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, ne-a vulnerabilizat poziția în Europa tocmai când avem nevoie de forță de negociere în contextul crizei COVID-19

Cristian Diaconescu: "Decizia Camerei Deputaților va fi folosită de cei care vor să ne vulnerabilizeze poziția în Europa. De ce? Se va invoca faptul că "iată, este un prim pas, s-a creat un precedent". Am fost sunat din Spania de un fost ministru de Externe care mi-a spus "sunteți nebuni?!". Nimeni nu acceptă în dialogul internațional explicația de genul "a fost o neatenție". Tocmai când avem și noi nevoie de forță de negociere în Europa, vreau să vă spun că semnalul transmis, probabil din greșeală, sau cine știe, de București este unul chiar și în negocierile privind viitorul economic după pandemie ne va afecta". 

De subliniat că imaginea României pe plan extern va rămâne afectată de binomul PSD-UDMR chiar dacă va fi respins astăzi în Senat proiectul de lege privind autonomia teritorială a Ținutului Secuiesc. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.