Cristian Pîrvulescu dă verdictul: Discursul lui Iohannis NU a fost naționalist! A fost o reacție pragmatică!

Decanul Facultății de Științe Politice din cadrul SNSPA, Cristian Pîrvulescu, a opinat miercuri la Digi24 că președintele Klaus Iohannis nu a avut un discurs naționalist atunci când a atacat PSD pe tema proiectului de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc ce a trecut tacit de Camera Deputaților, respins ulterior de Senat, ci a avut un discurs pragmatic, căci în cazul în care nu ar fi luat o poziție referitor la subiectul în cauză atunci i s-ar fi reproșat că ar fi trebuit să o facă. 

Cristian Pîrvulescu: "Klaus Iohannis nu ne-a obișnuit cu reacții care să poată să fie considerate naționaliste și nu este o reacție naționalistă cum vor încerca să o taxeze unii. Este o reacție pragmatică care trebuie pusă în context. Nu mă așteptam ca PSD să voteze autonomia Ținutului Secuiesc în Senat, dar au lăsat-o să treacă prin Camera Deputaților. Iar Camera Deputaților este condusă de domnul Ciolacu, președintele interimar al PSD. Deci a fost o bună oportunitate pentru a i se răspunde domnului Ciolacu în egală măsură cu atacurile pe care domnia sa le face la adresa președintelui. 

Cred că nu este atât de surprinzătoare cum pare la prima vedere această declarație care trebuie privită în context intern și trebuie înțeles că PSD a făcut o eroare care putea să fie sancționată și dacă președintele nu ar fi sancționat-o s-ar fi întors împotriva președintelui: "De ce Klaus Iohannis nu a spus nimic despre încercarea de autonomizare a magharilor?".