CTP, exasperat de nivelul politic al PSDăncilă: "Am nostalgia lui Dragnea"


CTP, exasperat de nivelul politic al PSDăncilă: "Am nostalgia lui Dragnea"

Gazetarul Cristian Tudor Popescu s-a arătat exasperat joi în cadrul unei emisiuni de televiziune în legătură cu nivelul politicii din România tras sub nivelul mării de premierul Viorica Dăncilă și sleahta din PSD. 

Astfel, jurnalistul a precizat că nivelul politicii românești este la un nivel atât de josnic încât a ajuns să aibă până și nostalgia fostului președinte al PSD, pușcăriașul Liviu Dragnea. Totodată, CTP a atras atenția că există riscul ca prezența la vot la alegerile prezidențiale să fie sub cea de la europarlamentare luând în calcul nulitățile care se perindă pe scena politică. 

De asemenea, Cristian Tudor Popescu a ilustrat incompetența și impostura multora dintre politicieni, ei fiind în stare să accepte orice funcție chiar dacă nu au treabă cu domeniul vizat de acel post: "Spuneți unui politician rămas pe tușă că-l numiți șeful Agenției pentru Energia Atomică și va primi fără să clipească considerând că este foarte potrivit chiar dacă nu știe exact care e diferența între neutroni și neuroni"

Redăm reflecțiile lui Cristian Tudor Popescu:

"Cu ce am putea asemui ceea ce vedem acum? Cu un ciopor de maimuțe care sar dintr-un copac în altul apucând din zbor câte o liană sau, dacă mai vreți o imagine, cu o baltă plină cu mormoloci care forfotesc la apă mică. 

Eu comentez politică de 30 de ani. Nu am întâlnit niciodată un nivel politic atât de jos, atât de slab și confuz, încât aproape că nu mai are legătură cu politica. Domnule Prelipceanu, am nostalgia lui Dragnea. Dragnea era un scelerat, dar punea niște probleme fundamentale, problema justiției, a independenței justiției, problema României în raport cu UE. Acolo a fost o luptă dură, dar o luptă politică de un anume nivel care a și adus la urne atâția cetățeni la alegerile europarlamentare, neașteptat de mulți. Aspectul care mă îngrijorează cel mai tare dincolo de toate aceste vânzoleli pe care le vedem e numărul mic de cetățeni din Diaspora care s-au înscris pentru vot în avans. Vom avea în această toamnă o prezență mult mai mică decât la europarlamentare pentru că întreg peisajul politic e plin doar de nulități și cel mult mediocrități.

Este înjositor din punct de vedere intelectual și moral să comentezi astfel de mișcări precum "Dăncilă i-a trimis lui Iohannis miniștri, Iohannis i-a respins, Dăncilă ia trei de la ALDE, Tăriceanu încearcă să-i ia pe ceilalți". Asta e politică? Cum să comentezi această foșcăială?

Încerc totuși să găsesc un principiu ordonator în tot acest haosmos al politicii de toamnă din România. Ce-i mână în luptă? Care este motorajul tuturor acestor inși pe care-i vedem mișcându-se ca-n desene animate în fața noastră. Ce vor ei de fapt? Sigur, banii, poziția, dar e mai mult decât atât. Dar uitați-vă ce vor. Vor titluri. Ăsta e principiul ordonator al acestei forfote. Toți vor titluri. Nu contează că au vreo treabă cu respectiva funcție. Spuneți unui politician rămas pe tușă că-l numiți șeful Agenției pentru Energia Atomică și va primi funcția fără să clipească considerând că este foarte potrivit chiar dacă nu știe exact care e diferența între neutroni și neuroni", a spus CTP. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.