CTP spulberă A3 pentru fățărnicia legată de moartea Cristinei Țopescu: "Era atacată constant de șefi ai postului"! Cum răbufnea jurnalista împotriva jandarmilor care au abuzat protestatarii pașnici pe 10 august 2018


CTP spulberă A3 pentru fățărnicia legată de moartea Cristinei Țopescu: "Era atacată constant de șefi ai postului"! Cum răbufnea jurnalista împotriva jandarmilor care au abuzat protestatarii pașnici pe 10 august 2018

Gazetarul Cristian Tudor Popescu își manifestă tristețea, dar și furia după decesul jurnalistei Cristina Țopescu. CTP este revoltat, din nou, de postul de televiziune Antena 3, "unde au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei...", în condițiile în care pe vremea când lucra acolo, Cristina Țopescu era atacată constant de șefii postului TV, întrucât nu a acceptat să aducă osanale PSD. 

Redăm textul gazetarului CTP, publicat pe Republica:

"Am lucrat cu Cristina la ProTV, spre sfârșitul anilor `90. Mi-a rămas în amintire dorința ei uriașă de a învăța continuu meserie. Discutam înainte de emisiune despre cum se face jurnalismul, după care, în direct, urma proba practică, fără menajamente – de două-trei ori i-au dat lacrimile, era foarte sensibilă.

De atunci, am rămas prieteni. Cristina Țopescu a fost un om fundamental bun și cinstit. Nu pot să cred că s-a sinucis. Dacă ar fi făcut asta, și-ar fi pus mai întâi câinii la adăpost, nu îi lăsa să moară de foame și de sete. 

Mă suna când avea o problemă profesională și îi era frică să nu greșească. Sau, pur și simplu, ca să stăm de vorbă, îi făcea bine.

Frică îi era și pentru tatăl ei, o presimțire a determinat-o să realizeze ultima emisiune-interviu cu Cristian Țopescu în care m-a rugat, cu cerul și pământul, să intervin telefonic. Mai întâi am refuzat, nu voiam să mai am de a face în vreun fel cu ultimul post de televiziune în care a lucrat Cristina, propagandizat până la vomă. Am acceptat după ce mi-a povestit cât de greu îi era să reziste acolo, cum era atacată constant de șefi ai postului că nu e „pe linie”. O voiau dată afară – n-au apucat, a plecat ea.

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei...

Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Oare o pătrunde și până acolo unde e acum Cristina?".

De altfel, reiterăm câteva luări de poziție ale Cristinei Țopescu care au determinat hienele anteniste să o atace, una dintre ele fiind din data de 4 februarie 2017, atunci când jurnalista se declara alături de protestatarii anti-PSDragnea: "Eu sunt cu protestatarii. Asta este". La acea dată, Țopescu era realizatoare de emisiuni la Antena 3, conform Aktual24. Pe 8 mai 2017, Cristina Țopescu pleca de la Antena 3 "din motive personale".

După abuzurile jandarmilor asupra protestatarilor în data de 10 august 2018, Cristina Țopescu a avut o reacție virulentă. Jurnalista spunea despre jandarmi că sunt "niște mașini monstruoase de împărțit pumni, niște marionete, niște oameni de paie, manevrați de șefii voștri vânduți unei puteri trecătoare".

"Nu mai aveti demnitate! Nu mai aveti onoare!“ „Uitati-va si voi la voi si intrebati-va daca mai aveti suflet, daca mai aveti constiinta si daca va iubiti tara. Tara înseamna oamenii ei, Romania inseamna romani, voi sunteţi romani, ce sunteti? Dar oameni mai sunteti? Sau sunteti niste masini monstruoase de impartit pumni, si bastoane, si gaze? Nu va pasa nici cand femei sau copii cad sub atacurile voastre demente. Sunteti niste marionete, niste oameni de paie, manevrati de sefii vostri vanduti unei puteri trecatoare. Nu mai aveti demnitate, nu mai aveti niciun Dumnezeu! Actionati si executati ordine in confruntarea cu huliganii, dar cu oamenii pasnici ce-ati avut? Emigrati voi, cei care n-aveti niciun dram de respect pentru romani, plecati voi in locul romanilor nostri care muncesc si indură umilinte prin tari straine pentru ca tara lor nu le ofera dreptul la o viata decenta. Plecati si traiti si voi viata lor grea. Nu mai aveti onoare, jandarmi (romani), v-ati perdut-o si niciun ordin din lumea asta nu va spala rusinea!", a scris Topescu pe Facebook, conform wowbiz

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.