„Cuc-ul” a dat-o în bară. Ministrul Transporturilor a greșit casa în Gara de Nord


„Cuc-ul” a dat-o în bară. Ministrul Transporturilor a greșit casa în Gara de Nord

Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc a făcut o aroganță, marți, și a pornit cu noaptea în cap să meargă la Gara de Nord să își cumpere bilet de tren cu destinația Constanța pentru a vedea modul în care se circulă în urma mai multor plângeri.

Răzvan Cuc s-a pozat marți dimineață în Gara de Nord în mai multe ipostaze, precum la casa de bilete, pe peron, în locomotivă, în vagon, cu personalul. Cu toate acestea, ministrului i-a scăpat un detaliu: a cumpărat bilet de la casa greșită, mai exact, de la CASA SPECIALĂ pentru vagon de dormit și cușetă. 

Biletele pentru clasa a II-a se cumpără de la alte case, cele speciale fiind rezervate doar pentru cușetă și vagon de dormit. La aceste case speciale nu se întâmplă să fie aglomerat, iar călătorii știu foarte bine că nu li se vând bilete de clasă acolo. 

Deși ridică în slăvi CFR prin personalul ce își face „treaba cum trebuie”, Răzvan Cuc nu știe, de fapt, care sunt problemele cu care se confruntă pasagerii ce călătoresc des cu trenul. De la certurile cu personalul care are o atitudine agresivă mai ales față de studenți, până la întârzierile de rigoare sau locurile mult prea puține în comparație cu cererea, ministrul a ales să critice atitudinea persoanelor care frecventează gara pentru că aruncă gunoiul pe jos.

Redăm integral postarea ministrului.

„Drumul spre Constanța l-am făcut, astăzi, cu trenul. Am vrut să verific condițiile pe care CFR Călători le oferă românilor. Am ales ca destinație Constanța, pentru că mulți români mi-au transmis sesizări cu privire la modul cum se călătorește pe această rută.
Prima oprire – casa de bilete. Doamnele de acolo își făceau treaba așa cum trebuie. Nimic de reproșat.
Peronul, ca întreaga gară, din păcate, nu arătă chiar cum ar trebui. Zilele acestea voi avea o discuție cu cei ce gestionează Gara de Nord pentru ca, printr-un program de investiții, să schimbăm în cel mai scurt timp aspectul acesteia. În afară de investițiile necesare care trebuie efectuate de CFR Infrastructură, nu pot să nu remarc faptul ca mulți dintre călătorii care tranzitează Gara de Nord contribuie la aspectul acestei infrastructuri. Să ai coșul de gunoi în fața ta și să alegi să arunci gunoiul pe jos e semn că nu ai ajuns sau nu vrei să fii civilizat.
În tren, am văzut că cei de la CFR Călători fac toate eforturile astfel încât românii să beneficieze de condiții civilizate de călătorie. Angajații de la CFR Călători, de la mecanicul de locomotivă până la controlori, au fost exemplari.
Referitor la CFR Călători am și vești foarte bune: prin Programul de guvernare PSD-ALDE și prin bugetul alocat în acest an s-a stabilit cumpărarea de către Autoritatea de Reformă Feroviară a unui număr important de rame electrice de care va beneficia și CFR Călători.
În discuțiile de azi cu pasagerii aceștia mi-au spus că trenurile, pe ruta Ploiești – București, întârzie de fiecare dată. Acest lucru nu trebuie să continue și de aceea voi avea o discuție cu cei de la CFR Infrastructură pe această temă”, a scris Răzvan Cuc pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.