Culisele celei de-a 71 ”vizite” peste hotare a rusofilului Dodon: bufonul se duce la Muntele Athos, însoțit de KGB-iști și argați din PSRM. R. Moldova, izolată total pe plan extern


Culisele celei de-a 71 ”vizite” peste hotare a rusofilului Dodon: bufonul se duce la Muntele Athos, însoțit de KGB-iști și argați din PSRM. R. Moldova, izolată total pe plan extern

Deputatul Iurie Reniță (fost ambasador al Basarabiei la București) comentează spumos, pe Facebook, cea de-a 71 vizită peste hotare a rusofilului, socialistului și românofobului Igor Dodon, vizită efectuată la Muntele Athos (laolaltă cu mulți alți bufoni din PSRM) și plătită din bani publici, evident. Din delegație face parte și cominternistul Vladik Bătrîncea, notoriul rebut care a rupt o hartă a României Mari, în Parlament, în urmă cu câțiva ani.

Această preumblare populisto-electorală pe bani publici vine în condițiile în care dezastrul girat de guvernarea rusofilă de la Chișinău a izolat total R. Moldova pe plan extern.

Podul.ro vă prezintă în integralitate comentariile lui Iurie Reniță:

”Chinurile turistului Dodon: din odihnă în odihnă

După ce a debitat preț de o oră un Raport de activitate cu toate minciunile posibile și imposibile, unde, evident, nu s-au regăsit petrecerile interminabile de la Condrița, Sadova și Holercani, retragerea necondiționată a forțelor rusești de ocupație de pe teritoriul nostru, întrevederile de 5 secunde și pozele de 3 secunde din Europa, plocoanele neîntrerupte în fața lui Plahotniuc și primirea regulată a kuliokului (sacoșei), precum și alte ‹performanțe epocale›, Dodon a decis să meargă în cea de-a 71 ‹vizită› peste hotare. Cum n-ar fi, nu-i un lucru chiar atât de ușor să mergi din odihnă în odihnă: mai ai nevoie de o altă odihnă. Ca de fiecare dată, expertul și beneficiarul kulioacelor negre cu calendar va fi ‹într-o misiune specială›, exact cum a mai fost în una similară la întrevederile cu Plahotniuc din anul trecut, la indicația și sub supravegherea directă a serviciilor secrete rusești.

Cireașa de pe tort a ‹vizitei› pe muntele Athos este prezența în componența ‹delegației› a celui mai ‹inocent› deputat socialist, a conservei rusești Vladik Bătrâncea. În sfârșit s-a făcut dreptate – tânărul kominternist va vizita și el muntele Athos! După ce va prezenta Cursul scurt al Kominternului și al PCUS în fața desantului psrm-ist, dar și a unor preoți cu epoleți de acolo, secretarul general al PSRM va trebui să parcurgă ritualul religios de botez și să bată mai multe mătănii, precum au făcut-o anterior și ortacii săi de partid. Și cum Rusia este ‹partenerul nostru strategic principal› nu putea să lipsească din ‹delegația oficială› nici faimosul oaspete și petrecăreț la un ‹pahar de vorbe› de la Condrița, tovarășul Oleg Pakholkov.

Dincolo de faptul că Dodon va fi păzit pe perioada ‹vizitei oficiale› până la București și retur tocmai de 15 ofițeri de la Serviciul de Pază și Protecție de Stat (!), iar în Grecia de alții 2, preacucernicul pravoslavnic de la Sadova și-a mai selectat o ‹delegație oficială› de toată frumusețea, evident cheltuielile fiind din banii noștri, a contribuabililor onești. Pentru a vă satisface curiozitatea firească, rog să vedeți mai jos lista integrală a ‹delegației oficiale›:

1. Igor DODON;
2. Alexandru DODON;
3. Sergiu CATANĂ;
4. Oleg TETEREA;
5. Petru MERINEANU;
6. Vlad BĂTRÂNCEA;
7. Dan DODON;
8. Valerii KAPSAMUN;
9. Serghei GAICIUC;
10. Oleg PAKHOLKOV (cetățean rus);
11. Lilian FILIPOV și Sergiu JUNCU (paza).

P.S. Distribuiți cât mai mult această postare cu kuliokarul Dodon în ‹vizita› în Grecia”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.