Culisele CRIZEI de finanțare de la Guvern: investitorii refuză să îi imprumute pe Dragnea și Vâlcov cu 16 MILIARDE de euro!


Culisele CRIZEI de finanțare de la Guvern: investitorii refuză să îi imprumute pe Dragnea și Vâlcov cu 16 MILIARDE de euro!

Președintele Comisiei economice a Senatului – liberalul Florin Cîțu – explică, pe Facebook, de ce investitorii de pe piețele financiare refuză să împrumute Guvernul Dăncilă cu nu mai puțin de 16 miliarde euro.

De asemenea, liberalul avertizează că România se află deja în criză economică. Podul.ro vă prezintă considerațiile lui Florin Cîțu.

”CRIZA de finanțare la guvern se adânceste!

România are probleme mari de finanțare în luna ianuarie.

Nu are buget și investitorii cer dobânzi mari pentru a imprumuta statul roman. Chiar și la dobânzi mari, tot ezită să împrumute acest guvern.

Îi înțeleg. Cine ar da bani împrumut să fie cheltuiți de Dragnea, Vâlcov, Dăncila, Teodorovici?

După două încercări dezastruoase de a se împrumuta în lei, Teodorovici a încercat miercuri să acopere gaura de la buget pentru luna ianuarie, printr-un împrumut de 100 milioane euro.

EȘEC TOTAL!

Este vorba de o sumă infimă având în vedere că România trebuie să împrumute în 2019 cam 16 miliarde euro!!!

Să fie clar, în 2019 trebuie să împrumute 16 miliarde euro, iar deja ultimele trei încercări de împrumut au reprezentat un eșec total.

În ianurie guvernul a vrut să împrumute 1.2 miliarde lei (800 milioane lei și echivalentul în lei a 100 milioane euro) și a reușit să atragă doar 800 milioane. DEZASTRU. Diferența de bani trebuie luată acum din buffer-ul de urgență! Cum să iei bani din buffer când economia <duduie>?

Vorbim de sume mici doar pentru luna ianuarie. Și totuși nimeni nu mai vrea să împrumute România. Sau dacă o împrumută cere dobânzi foarte mari.

Situația se înrăutățește cu fiecare licitație. Iar dacă se menține acest procent, înseamnă că la sfârșitul anului guvernul trebuie să facă rost de undeva de aproximativ 7 miliarde euro!!!

Nu-i poate lua din piață, iar FMI se pare că nu vrea să se bage fără un acord și fără să impună condiții de reformă.

România este o țară în CRIZĂ!

Nu are buget.

Introduce taxe, crește taxe, îngheață pensii și salarii.

Nu se mai poate împrumuta de la investitorii de pe piețele financiare.

Moneda națională se depreciază.

Deficitul comercial și deficitul de cont curent au explodat.

Economia a încetinit atât de alarmant încat are o rată de creștere cu mult sub cea din 2016.

Soluția?

Guvernarea Liberală!”, scrie Florin Cîțu.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.