Culmea nesimțirii: PSD a majorat cu 19% MITA pentru ”presa” care s-a pretat la așa-zisul program de informare publică în contextul pandemiei Covid-19. Mogulii și penalii lor își burdușesc buzunarele


Culmea nesimțirii: PSD a majorat cu 19% MITA pentru ”presa” care s-a pretat la așa-zisul program de informare publică în contextul pandemiei Covid-19. Mogulii și penalii lor își burdușesc buzunarele

După ce guvernarea PNL a mituit presa mogulilor și a șpăgarilor cu sume considerabile dintr-un total de 200 de milioane de lei, bani de la buget, iată că PSD a majorat cu aproximativ 19%, la Camera Deputaților, mita aferentă așa-zisului program de informare publică în contextul pandemiei Covid-19.

Fiindcă tot dau bani publici, și nu din buzunarele lor, pesediștii se asigură astfel că vor majora veniturile turnătorului securistoid Dan ”Felix” Voiculescu, ale infractorului Sebastian Ghiță, dar și ale tuturor celorlalte sinecuri tv și de net coordonate de mogulii certați cu legea și de infractorii care i-au făcut ”oameni”. Să nu îl uităm nici pe incorigibilul Bogdan Chirieac, poreclit ”Morsa Competentă” din rațiuni ce țin de ordinul evidenței.

Vă amintim că, împreună cu alte publicații, Podul.ro a refuzat această formă de mită.

În acest context, vă prezentăm și un comentariu al jurnalistului Mircea Marian, de la Newsweek România, publicație care a respins, de asemenea, această șpagă de la bugetul de stat.

”Citesc cu bucurie că la Camera Deputaților s-a majorat cu circa 19% șpaga acordată presei în cadrul așa-numitului program ‹de informare publică în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea COVID-19›.

Cică PSD a discutat cu ‹presa› și, pe baza acestui dialog, a formulat amendamente.

Așa cum știți, Newsweek România și o serie de alte publicații au refuzat această formă de șpagă.

De altfel, eșecul este devastator: cele mai mari sume din tortul de 200 de milioane de lei le papă cele mai cumplite instrumente de dezinformare, sculele mogulilor, șpăgarii hrăniți oricum din fonduri publice – bani sifonați de patroni și/ sau contracte cu primăriile”, scrie Mircea Marian, pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.