Cum a încercat Antena 3 să-l linișeze decisiv pe Nicușor Dan, dar „interlopul” intervievat a răspuns onest și a dejucat manipularea. Reacția incalificabilă a lui Mihai Gâdea


Cum a încercat Antena 3 să-l linișeze decisiv pe Nicușor Dan, dar „interlopul” intervievat a răspuns onest și a dejucat manipularea. Reacția incalificabilă a lui Mihai Gâdea

Imaginile prezentate, luni, de către fașionista falită Dana Budeanu, stilista și prietena Gabrielei Firea, în care Nicușor Dan apărea în compania unui „dezvoltator imobilar” apropiat de clanul Sportivilor, sunt un bluf de campanie, nimic mai mult. A spus-o cu subiect și predicat chiar „dezvoltatorul imobiliar” alături de care fusese surprins preț de câteva secunde Nicușor Dan, într-o scurtă declarație pentru Antena 3 care apoi a fost profund răstălmăcită la Sinteza Zilei.

Jurnalistul Mircea Marian a surprins exact ce s-a întâmplat, luni seară, în infama emisiune de propagandă și linșaj:

„Ca să vedeți cum merge manipularea la A3: se difuzează un interviu cu dezvoltatorul imobiliar filmat când s-a vazut cu Nicușor Dan (filmul difuzat azi de DB). Omul, hipercorect, spune că a avut o discuție cu ND pe chestiuni legale și că în nici un caz nu i s-a sugerat ceva ilegal, să dea bani ca să scape de procesul deschis de ND et. co.

Dar, la final, persoana care îi ia interviul îl întreabă: dar ați auzit că sunt ONG-uri care deschid procese ca să blocheze investiții imobiliare și apoi cer bani ca să oprească procesul? Iar omul zice ceva în genul: “da, dar nu pot da exemple”. Și eu aș fi răspuns la fel fiindcă, da, zvonuri sunt, dar probe - nu.

Ce iese în studio: Gâdea dă direcția pe acest ultim răspuns, ignoră că omul a spus că discutia a fost 100% în termeni de lege și sugerează că, de fapt, dezvoltatorul a căzut la pace cu Nicușor Dan. Apare din boscheți ciuvită și zice că imaginile arată ca ND s-a despărțit prieten de omul ăla (nici vorbă să se vadă așa ceva din imagini, dar...), deci e clar că au căzut la pace. Sare și soția unui senator PSD și merge pe linia asta...

Am închis. Un linșaj ca la carte. Sunt curios dacă cineva din CNA se sesizează. Nu că Felix va fi afectat de o amendă de câteva mii de lei, când miza aici e bugetul de peste un miliard de euro al Bucureștiului”.

Chiar și pe siteul Antena 3 este surprinsă manipularea ordinară a lui Mihai Gâdea, principala vuvuzea a propagandei anti-justiție.

"Ce aflăm noi din acest interviu? Că în piață, între dezvoltatorii imobiliari se spune că există anumite asociații care ce fac? Îți fac probleme ca apoi să le faci donații să-și retragă acțiunea respectivă în instanță", a aberat Mihai Gâdea.

Ce a spus exact CĂTĂLIN GRIGORE, bărbatul în compania căruia fusese filmat Nicușor Dan: "Ne-am întâlnit în iunie anul trecut, dacă nu mă înșel, în urma unui proces intentat de dânsul și de ONG-ul pe care îl conduce împotriva unor proiecte rezidențiale pe care noi le reprezentam. A contestat mai multe PUZ-uri, printre care și PUZ-ul Sectorului 4, niște PUZ-uri proprietate privată a unei companii cu care noi ne aflam în curs de tranzacționare și PUZ-urile unor persoane fizice care se întâmplă să fie clienții noștri.

Ne-am întâlnit într-unul dintre birourile noastre, mai exact la cel de pe șoseaua Olteniței. Era foarte important să-i prezentăm domnului Nicușor în primă fază punctul nostru de vedere și anume faptul că acest proces a fost intentat pe fundamente greșite. Și chiar a fost o discuție în contradictoriu care a durat mai mult timp. În cele din urmă nu am ajuns la nicio înțelegere".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.