Cum a prăvălit Dodon proiectul lui Putin: Basarabia e tot mai pro-europeană și pro-românească! SONDAJELE care dinamitează planul Moscovei. Aproximativ 40% dintre moldoveni ar vota pentru UNIRE


Cum a prăvălit Dodon proiectul lui Putin: Basarabia e tot mai pro-europeană și pro-românească! SONDAJELE care dinamitează planul Moscovei. Aproximativ 40% dintre moldoveni ar vota pentru UNIRE

Rusofilul, socialistul și românofobul virulent Igor Dodon a eșuat lamentabil: potrivit tuturor măsurătorilor sociologice efectuate dincolo de Prut, Republica Moldova este tot mai pro-europeană și tot mai sceptică în ceea ce privește marota putinistă a Uniunii Euroasiatice.

De asemenea, aproximativ 40% dintre cetățenii moldoveni cu drept de vot s-ar exprima în favoarea Unirii cu România, dacă ar fi organizat un referendum în acest sens.

Aceasta în condițiile în care socialistul ex-comunist Dodon a preluat puterea, în 2016, cu un agresiv program pro-rus și, firește, cu o agenda 100% românofobă și anti-europeană, pe care a urmat-o cu perseverență, dinamitând astfel parcursul firesc, legitim al Republicii Moldova spre structurile europene, dar și orice apropiere de București.

Coruptul Dodon este, s-o spunem apăsat, cel mai opulent președinte pro-rus din tragica istorie de fum a Republicii Moldova, socialistul luându-și lumina de la Kremlin (laolaltă cu tot PSRM-ul) și fiind păpușat (consultat) în permanență de experți de la Moscova. Dodon este un complice al ocupației rusești din Transnistria, în condițiile în care i-a felicitat pe militarii separatiști (adică ai Rusiei) și, mai mult decât atât, s-a pretat să participe voios la umilitoarea și rușinoasa paradă propagandistică de la Moscova, regizată de țara care a dezmembrat România și a săvârșit un genocid de proporții asupra românilor, aruncându-ne într-o spirală a răului din care nu mai putem ieși.

Toate aceste aspecte enunțate mai sus (laolaltă cu sărăcia pandemică, dezastrul economic, inexistența statului de drept și catastrofa Covid-19), i-au făcut pe moldoveni să fie mult mai doritori de Uniunea Europeană, de alăturare la valorile occidentale, și au dinamitat, la nivelul mentalităților, toxica ”alternativă” promovată obsesiv de Rusia – așa-zisa Uniune Euroasiatică, un soi de lagăr al sărăciei și oprimării în care Moscova să fie vioara (mitraliera) întâi.

Drept urmare, potrivit procentelor și graficelor prezentate de Timpul.md, dacă în 2016, când rusofilul Dodon a preluat puterea, ar fi fost organizat un referendum în cadrul căruia moldovenii să fie întrebați dacă vor sau nu să adere la Uniunea Europeană, voturile se împărțeau cam în jumătate pro (38%) și contra (37,3%). În 2020 însă, situația s-a schimbat în mod diametral: un astfel de referendum ar trece lejer, cu aproape 60% pentru și doar 20% contra. Totodată, așa cum se poate remarca, dorința de Europa a dinamitat marota Uniunii Euroasiatice, care reprezintă un proiect fundamental al Rusiei.

40% dintre moldoveni ar vota pentru Unire

Extrem de important este și faptul că dezastrul administrației Dodon și a statului rusofil a sporit galopant, de-a lungul ultimilor patru ani, numărul moldovenilor care își doresc Unirea cu România, fapt punctat de prim-vicepreședintele Partidului Unității Naționale, Vald Țurcanu, într-un recent și exclusiv interviu acordat Podul.ro:

”Sondajele arată că pentru Unirea cu România ar vota până la 40% din cetățenii moldoveni cu drept de vot. Niciodată nu am avut o cifră atât de mare de cetățeni care să declare deschis că vor Unirea. Este un procent care arată intrarea în disoluție a statului Republica Moldova și este un rezultat al exemplului pe care îl dă România de la intrarea sa cu drepturi depline în cadrul Uniunii Europene. Pentru că România a evoluat foarte mult, în timp ce Republica Moldova a regresat galopant”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.