Cum arată din satelit bazele din Irak, lovite de rachetele balistice ale Iranului. Teheranul ar fi încercat să evite deliberat pierderea de vieți omenești

Imagini surprinse din satelit arată pagubele produse de atacul iranian cu rachete balistice asupra bazelor militare de pe teritoriul Irakului, în care se aflau militari americani. Miercuri noaptea, 22 de rachete balistice lansate de pe teritoriul Iranului au lovit bazele militare de la Erbil și Ayn Al Asad.

Fotografiile din satelit realizate de Planet Labs arată că mai multe clădiri de la baza Al Asad au fost afectate de atacul Iranului. Totuși, acestea par a fi clădiri în care nu se afla personal militar, ci mai degrabă ele adăposteau echipament.

"Probabil au vrut să lovească locurile în care se afla echipamentul militar și nu personalul", a spus Dave Schmerler, analist la Institutul Middlebury pentru Studii Internaționale.

Mai mulți oficiali americani au spus că există dovezi care arată că Iranul a încercat să evite în mod deliberat pierderea de vieți omenești de teama unor retalieri din partea Statelor Unite.

Amintim că președintele Donald Trump a anunțat miercuri că nu a fost nimeni rănit sau ucis în urma atacului iranian.