Cum își șantajează Viorica Dăncilă colegii mafioți pentru a câștiga șefia PSD. Pleșoianu și Codrin Ștefănescu, declarații incendiare


Cum își șantajează Viorica Dăncilă colegii mafioți pentru a câștiga șefia PSD. Pleșoianu și Codrin Ștefănescu, declarații incendiare

Încolțită și criticată de mai mulți membri de vază ai partidului-mafie pe diverse teme, premierul Viorica Dăncilă le-ar fi transmis liderilor PSD, miercuri seară, la o întâlnire de taină de la Vila Lac, că va demisiona din fruntea Guvernului în cazul în care nu va câştiga şefia partidului la Congresul de sâmbătă, au precizat pentru Adevărul surse participante la discuţie.

Demisia Vioricăi Dăncilă de la Palatul Victoria ar echivala cu pierderea puterii pentru PSD, un scenariu sumbru în partid. Practic, guvernarea o transformă pe Dăncilă în favorită la congres.

„Dăncilă a spus foarte clar că va candida cu mandatul pe masă. Câştigă, mergem mai departe. Pierde, demisionează, pentru că nu putem avea din nou un şef la Guvern, iar alt şef la partid, aluzie la Liviu Dragnea. Acesta este mesajul pentru toţi delegaţii care vor vota la Congres. Discursul său e foarte hotărât în ultima perioadă“, susţin surse politice pentru „Adevărul“. 

Reamintim că Dăncilă a fost aspru criticată de senatorii partidului pentru decizia de a-l susţine pe Mugur Isărescu la şefia BNR, pentru încă un mandat.

Liviu Pleşoianu, deputat PSD și unul dintre cei care au decis să o contracandideze pe Dăncilă la şefia PSD: „Am înţeles că până acum a fost dictatură în partid şi acum e democraţie. Vreau să văd câtă democraţie e. Din ce aud din partid, multe zvonuri, se pare că se încearcă a fi blocate şi candidatura mea, şi candidatura lui Codrin Ştefănescu.

Se zvoneşte că vor să scoată funcţia de secretar general, să nu mai fie ales la congres, ci să fie ales în CEx. În cazul meu încearcă să se blocheze candidatura tot printr-un element birocratic, adică pot să am susţinere de la 10 organizaţii, dar dacă nu am de la organizaţia din care fac parte să nu îmi pot susţine candidatura”.

Codrin Ştefănescu: „Nu sunt adeptul acestei teorii că trebuie să uităm de trecut. PSD nu poate să se desprindă de trecut sub nicio formă, avem încă membri de partid care sunt abuzaţi, vânaţi, hăituiţi. Cred că oamenii ne-au votat pentru că am promis că facem dreptate până la capăt. Candidez pentru că foarte mulţi colegi, primari, viceprimari, pensionari, oameni din teritoriu mi-au cerut să fac acest pas. Sper ca regulile să nu schimbe în timpul jocului aşa cum am auzit”. (sursa: digi24.ro)

Principalii candidaţi la şefia PSD sunt: Viorica Dăncilă, Şerban Nicolae şi Ecaterina Andronescu. Dăncilă are de partea sa guvernarea, în timp ce rivalii săi au vechime în partid şi o relaţie foarte bună cu liderii din teritoriu. 

Pentru funcția de preşedinte se vor lupta: Viorica Dăncilă, Şerban Nicolae, Ecaterina Andronescu, Liviu Pleşoianu, Ilie Rotaru, Cătălin Stoichiţă.

Pentru cea de preşedinte executiv: Daniel Suciu, Eugen Teodorovici, Daniel Florea, Sorin Bota.

Secretar general: Marius Dunca, Gabriel Petrea, Felix Stroe, Codrin Ştefănescu, Mihai Fifor, Rodica Nassar.

Potrivit adevarul.ro, tabăra rivală Vioricăi Dăncilă, strânsă în jurul lui Paul Stănescu- Marcel Ciolacu - Gabriela Firea, nu are niciun candidat la Congres, pentru nicio funcţie.  Candidaturile vor fi validate vineri de CEX-ul PSD. Sâmbătă-dimineaţă e programat Congresul. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.