Cum PLĂTEȘTE infractorul Dragnea aportul UDMR. Cazul consilierului de stat Laszlo Borbely, salvat de DNA și oploșit la Palatul Victoria


Cum PLĂTEȘTE infractorul Dragnea aportul UDMR. Cazul consilierului de stat Laszlo Borbely, salvat de DNA și oploșit la Palatul Victoria

UDMR votează cot la cot cu PSD-ALDE toate enormitățile cu adresă vizând destructurarea Justiției deoarece, printre multe alte ”atenții” și ”cadouri”, Uniunea își păstrează pe cai mari ”greii” în sistem, ba chiar la masa Guvernului Dăncilă, indiferent dacă aceștia sunt certați cu legea și, pe cale de consecință, direct interesați de ofensiva împotriva statului de drept.

Unul dintre aceste eterne chipuri ale sistemului (indiferent de culoarea politică) este controversatul Laszlo Borbely, actualmente consilier de stat și coordonator al Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, care a declarat, joi, că va înființa curând un ”comitet interdepartamental” condus de premierul Viorica Dăncilă, for care ar urma să vegheze implementarea Strategiei Naționale pentru Dezvoltarea Durabilă a României 2030.

Pentru cei cu memoria scurtă, Podul.ro amintește că PSD l-a scăpat de două ori consecutiv pe Laszlo Borbely, fost ministru al Mediului și al Pădurilor, respingând în Parlament solicitările vizând urmărirea penală a acestuia pentru fapte de corupție. Mai puțin norocos, consilierul lui Borbely – Szabolcs Szepessy – a fost condamnat la 2 ani și 6 luni pentru complicitate la trafic de influență și complicitate la cumpărare de influență. Mai exact, Szabolcs Szepessy a fost condamnat fiindcă a intermediat o șpagă consistentă care ar fi ajuns chiar la șeful său… Laszlo Borbely, pe când huzurea la cârma Ministerului Mediului și al Pădurilor.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.