VIDEO. Cum s-a fâsâit mascarada rusească anti-Covid. La marele protest de „demascare” a „minciunii” SARS-COV-2 din București și Cluj nu a venit nimeni de frică să nu se infecteze. PSD a ciordit până și haștagul „VăVedem” și îl folosește pentru promovarea teoriilor conspiraționiste


VIDEO. Cum s-a fâsâit mascarada rusească anti-Covid. La marele protest de „demascare” a „minciunii” SARS-COV-2 din București și Cluj nu a venit nimeni de frică să nu se infecteze. PSD a ciordit până și haștagul „VăVedem” și îl folosește pentru promovarea teoriilor conspiraționiste

Frontul Civic Unit, o entitate ițită din neant în social media, în luna mai, pe la sfârșitul stării de urgență, a încercat pe 4 iulie să mobilizeze conspiraționiștii, rusofilii și scepticii actualei pandemii și să-i aducă în număr cât mai mare în Piața Victoriei din București și Piața Unirii din Cluj, după cum sunau mesajele de adunare de pe Facebook, mai ales că, odată cu decizia CCR, ar fi fost prilej de mare sărbătoare și clamare a victoriei în lupta cu „dictatura COVID”.

Deși evenimentul din 4 iulie, ora 15.00, a fost promovat pe Facebook de către vuvuzelele tradiționale ale găștii anti-justiție, gen avocata Codruța Cerva, în Piața Victoriei s-au strâns în jur de 25 de persoane sau personaje dubioase, majoritatea membri ai PSD sector 2 (și doi-trei „băieți” cu tricouri inscripționate cu „Noua dreaptă”), după cum a descoperit jurnalistul Mălin Bot care a filmat și documentat mișcarea de trupe din PV, de sâmbătă, 4 iulie. Despre pesediștii prezenți sâmbătă în Piața Victoriei mai multe detalii găsiți AICI

Tot el a identificat o altă fraudă mizerabilă: „#VăVedem” - puternicul slogan al mișcării rezist din Sibiu, care a organizat luni în șir un protest mut în fața sediului PSD din oraș - este intens folosit în social media de către grupurile de membri și simpatizanți pesediști, pentru a crea confuzie, cel mai probabil, prin asocierea unei mișcări civice curate și autentice cu golănia de demascare a „minciunii COVID”.

„La Cluj, absolut nimeni nu a ieșit în stradă. (...) Protestatarii trebuiau să militeze împotriva împotriva măsurilor luate de autorități pentru a combate răspândirea coronavirusului în România”, relatează siteul Cluj24.ro.

Piața Victoriei. „E o chestiune pusă la cale de Ghiță și de PSD. Prin prezența România TV (care a trimis la locul protestului nu mai puțin de două mașini tv, semn că spera să fie iureș mare în Piața Victoriei), avem un indiciu temeinic că aici este organizată o șmecherie. (...) Este o mare escrocherie civică pe care o face PSD-ul și o fac grupările de corupție din jurul PSD-ului, inclusiv cu oameni care sunt agenți de influență ai Rusiei în România care practic confiscă acest spațiu al maratonului civic rezist sperând să-i manipuleze în special pe românii din diaspora”, spune Mălin Bot într-un amplu reportaj realizat de la fața locului pe care îl atașăm acestui text.

Vă reamintim că la protestele din 15-17 mai, din Piața Victoriei, au participat câteva sute de persoane, majoritatea anti-vacciniști declarați, impulsionate în rețelele virtuale să iasă la demonstrație de o serie de figuri publice controversate, cunoscute drepte susținătoare feroce ale PSD sau intens promovate de publicația de sorginte kaghebistă Sputnik: Iosefina Pascal, Iulian Capsali, fostul pușcăriaș Adrian Severin, controversatul George Simion (instigatorul de la Valea Uzului), dar și foștii candidați fără șanse la Cotroceni Viorel Cataramă și Bogdan Stanoevici. O pată de culoare a protestelor de atunci a reprezentat-o protestatara cu sparanghel despre care PODUL a scris pe larg AICI

SURSE FOTO: Cluj24.ro/Mălin Bot

Potrivit informațiilor emise sâmbătă de oficialități, alte 416 persoane fuseseră testate pozitiv în ultimele 24 de ore în România. Totodată, 23 de persoane au decedat. Bilanțul total al infectărilor era, sâmbătă, de 28.582.

Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

La ATI sunt internați 223 de pacienți.

Până pe 4 iulie, la nivel național, fuseseră prelucrate 759.037 de teste.

Secretarul de stat Raed Arafat a trimis vineri o informare către prefecturi, prin care anunță că cetățenii nu mai pot fi ținuți în carantină sau izolare, după publicarea în Monitorul Oficial a deciziei CCR privind neconstituționalitatea unor măsuri împotriva pandemiei de coronavirus.

Un alt efect al deciziei Curții Constituționale este că primii pacienți cu Covid-19 s-au externat la cerere din spital.

În acest moment, în România sunt 59.000 de cetățeni în izolare la domiciliu, peste 700 în carantină și aproape 6.000 internați în spital. Autoritățile nu mai au nicio posibilitate de a-i opri, după publicarea motivării deciziei Curții Constituționale.

Premierul Ludovic Orban anunță un nou proiect de lege care va fi adoptat în ședință de guvern la începutul săptămânii viitoare, iar până atunci face apel la populație să respecte recomandările pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

O situația dramatică s-a înregistrat, sâmbătă, la centrul de carantină al Primăriei Capitalei, unde, 65 dintre cele aproape 100 de persoane internate, au plecat acasă la cerere, după cum a precizat viceprimarul Aurelian Bădulescu. Toți cei 65 ajunseseră în carantină pentru că au încălcat regula izolării la domiciliu. În centru au mai rămas 30 de persoane, printre care membrii lotului de Haltere, cetățeni americani, olandezi, dar și câțiva emigranți ilegali.



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.