Cum va fi pedepsită disidența Anei Birchall de către mafia PSD


Cum va fi pedepsită disidența Anei Birchall de către mafia PSD

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat marţi că în partid ar fi o mare nemulţumire legată de atitudinea Anei Birchall ca ministru al Justiţiei, iar săptămâna viitoare va avea loc o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional în care se va discuta despre acest subiect, potrivit Agerpres.

Unele surse pesediste vorbesc chiar despre o excludere din partid a fostului ministru al Justiției căruia inclusiv președintele Klaus Iohannis i-a mulțumit pentru activitatea desfăşurată la Ministerul Justiţiei, subliniind că apreciază soluţiile critice în care a fost în contrasens cu PSD. „Am constatat că v-ați implicat total în rezolvarea problemelor, că au fost soluţii critice în care dvs ați fost în contrasens cu partidul care a dat acel guvern eșuat. Am apreciat postura pentru independenţa justiției și nu pentru politrucii care au încercat să subjuge sistemul de justiție”, a precizat Iohannis.

„Este o mare nemulţumire în PSD legată de atitudinea doamnei Birchall, pentru că este important ca şi drepturile şi libertăţile cetăţenilor să fie respectate. Săptămâna viitoare avem Comitet Executiv în care vom avea o discuţie referitoare la doamna Ana Birchall”, a spus Dăncilă la Antena 3, întrebată dacă Birchall va fi dată afară din PSD, având în vedere „disidența” într-una din cele mai delicate și mai controversate instituții PSD – Secția specială de investigare a infracțiunilor din justiție.

Dăncilă a menţionat că a revocat-o din funcţie pe Birchall, dar preşedintele Iohannis „nu a a vrut să facă această revocare”, iar după „elogiile” pe care i le-a adus a înţeles de ce.

Preşedintele PSD a afirmat că Birchall ar fi putut fi exclusă până acum din partid, dar în guvern erau deja mulţi „miniştri lipsă” şi multe acte normative trebuiau să treacă pe la Ministerul Justiţiei pentru avizare.

„Am căutat ca actele normative pe care mai aveam să le punem în aplicare totuşi să aibă avizul Ministerului Justiţiei şi din credinţa pe care am avut-o că este important pentru români să mai adopt actele normative, a trebuit să iau această decizie şi să nu punem în discuţie situaţia doamnei Birchall”, a menţionat Dăncilă.

Cine este Ana Birchall?

 ·         Ana Birchall s-a născut pe 30 august 1973, la Mizil (județul Prahova) și a copilărit în comuna Fulga din același județ. ”Am 45 de ani, sunt căsătorită cu Martyn din noiembrie 1998 şi împreună avem o minunăţie de băiat de 17 ani, Andruţu. Am copilărit în comuna Fulga de Jos, judeţul Prahova într-o familie simplă, de ţărani, dar care mi-au dat cea mai frumoasă zestre pe care un părinte o poate da copilului său: o educaţie având la bază o scară a valorilor pe care vreau să o transmit şi eu copilului meu.”, scrie Ana Birchall pe blogul său.

·         Fostul ministru de justiție este licențiat în Științe Juridice, șefă de an. ”Am avut şansa de a fi primul român admis simultan la cursurile de masterat în drept la mai multe Universităţi precum Yale, Harvard, Oxford, Cambridge şi New York University.

·         ”Am ales să urmez cursurile de masterat (LL.M) în drept la Yale Law School din S.U.A. După absolvirea masteratului în drept (cu note echivalentul Magna Cum Laude în cursuri precum Dreptul Internaţional şi Dreptul Falimentului, Reorganizare Financiar – Bancară şi Comercială) am continuat studiile în cadrul Yale Law School, urmând cursurile de doctorat (J.S.D.). Tema lucrării de doctorat a fost “Dreptul falimentului aplicat sistemelor bancare din ţările Central şi Est Europene”- o analiză comparativă a dreptului falimentului aplicabil sistemului bancar din SUA, Marea Britanie, Franţa, Germania, România, Ungaria, Polonia şi Cehia.

·         În 2003, Ana Birchall a decis să revină în țară și să intre în politică.

·         În decembrie 2012 a fost aleasă deputat PSD în Colegiul uninominal nr. 5 Vaslui, iar în decembrie 2016 a câștigat un al doilea mandat de deputat PSD în județul Vaslui.

·         ”Mă mândresc cu faptul că sunt o luptătoare şi nu voi abandona niciodată ţelul pentru care m-am întors acasă: acela de a promova o altfel de politică, o politică decentă, occidentală, bazată pe proiecte şi programe”, a scris Ana Birchall pe blogul ei.

Este unul dintre politicienii cei mai bogați

Conform celei mai noi declaraţii de avere, Ana Birchall deţine în Dorna Arini, judeţul Suceava, trei fâneţe cu o suprafaţă totală de 37.894 de metri pătraţi, precum şi un apartament în Bucureşti de 50 de metri pătraţi. Împreună cu soţul său, social-democrata mai are un apartament în Capitală, o casă de vacanţă în Dorna Arini, precum şi o casă de locuit în New Haven, SUA. De asemenea, cei doi mai au un apartament de 180 de metri pătraţi în New York.

Birchall deţine un autoturism Volvo XC 90, bijuterii în valoare de aproximativ 46.000 euro, precum şi un lingou de aur. Ea şi soţul ei au deschise 13 conturi şi depozite bancare în care deţin 199.550 USD, 61.227 de lei, 25.290 euro şi 22.639 de lire sterline.

De asemenea, Ana Birchall are plasamente în titluri de stat, certificate şi obligaţiuni în valoare de 872.084 lei şi 60.272 euro la BCR Erste Bond Flexible, 73.168 dolari (obligaţiuni) la BCR, 22.626 lei la BRD (Fondul Simfonia) şi investiţii financiare în străinătate în valoare de 23 de milioane de euro.

Birchall menţionează şi contribuţia de 20.000 de lei la PSD Vaslui pentru campania electorală, care i-a fost returnată potrivit legii.

Ea are un credit la Washington Mutual SUA, scadent în acest an, cu o valoare la contractare de 153.000 USD şi a avut un credit la Citibank, SUA, scadent în 2017, cu o valoare la contractare de 238.970 de dolari. Social-democrata mai are un card de credit la BCR România de 10.000 de euro.

La venituri, deputatul PSD are declarată indemnizaţia de 76.778 de lei de la Parlament, în timp ce soţul său a avut un venit anual de 108.000 de dolari obţinut dintr-o colaborare. De asemenea, cei doi au obţinut împreună 68.850 de dolari din închirierea unor imobile în SUA. Ana Birchall a mai câştigat 97,51 lei din dobânzi pentru depozite, precum şi 2.887,50 de dolari din încadarea unor cupoane cu titluri de stat.

Social-democrata mai are trecută în declaraţia de avere şi suma de 20.000 de dolari obţinută ca despăgubire în urma procesului pe care l-a avut cu Iosif Buble. Ana Birchall a câştigat procesul pe care i l-a intentat ziaristului Buble, pe care l-a acuzat de denigrare a numelui ei, după ce acesta a publicat pe blogul său, în 2008, un filmuleţ obscen, în care susţinea că protagoniştii erau ea şi un bărbat despre care s-a speculat că ar fi putut fi Mircea Geoană sau Liviu Dragnea.

Birchall a mai câştigat în instanţă despăgubiri de 4.532 lei de la Vremea Nouă SRL şi 180.060 lei de la SCPEJ Dobra, Cosoreanu şi Asociaţii.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.