Cursa către Cotroceni. Sondaj comandat de USR: ce scor ar obține Dan Barna. Datele diferă considerabil în comparație cu cele prezentate de IMAS


Cursa către Cotroceni. Sondaj comandat de USR: ce scor ar obține Dan Barna. Datele diferă considerabil în comparație cu cele prezentate de IMAS

Publicația G4media a dezvăluit un sondaj privitor la alegerile prezidențiale care circulă pe grupurile interne ale USR. 

CITIȚI ȘI: Sondaj prezidențiale. Dan Barna are probleme majore, în timp ce Klaus Iohannis rămâne lider detașat în cursa către Cotroceni

Sondajul este comandat de USR, iar datele au fost prezentate de coordonatorul campaniei lui Dan Barna la prezidențiale, Cătălin Drulă

De subliniat că datele din sondajul comandat de USR diferă considerabil în comparație cu cele prezentate în sondajul IMAS realizat la comanda Europa FM. 

Clasamentul primilor patru prezidențiabili potrivit sondajului USR: 1. Klaus Iohannis – 40,5%; 2. Viorica Dăncilă – 21,4%; 3, Dan Barna – 19,7%; 4, Mircea Diaconu – 7,6%.

Clasamentul primilor patru prezidențiabili potrivit sondajului IMAS: 1. Klaus Iohannis – 45,3%; 2. Mircea Diaconu – 16,6%; 3, Dan Barna – 14,2%; 4, Viorica Dăncilă – 12,4%.

Coordonatorul campaniei lui Dan Barna a comparat datele celor două sondaje și a transmis un mesaj pe grupurile interne ale USR:

”Ieri am primit sondajul de la aceeași casă cu care am lucrat la euro, primii patru clasați fiind: Iohannis – 40,5%, Dăncilă – 21,4%, Barna – 19,7%, Diaconu – 7,6%. Dacă ne uităm doar la mediul urban, Barna trece pe locul doi cu 22,7% intenție de vot (Iohannis este la 40,7%, Dăncilă – 15,7% și Diaconu – 9,1%). După cum puteți vedea sunt diferențe mari față de sondajul IMAS / Europa FM și unele greu explicabile. Sondajul făcut pentru noi este realizat prin metoda față-în-față pe aproximativ 1500 de persoane, în timp ce IMAS este făcut prin metoda CATI (telefon) pe aproximativ 1000 de persoane. Ambele au fost realizate în septembrie”, a scris Cătălin Drulă, coordonatorul campaniei lui Dan Barna pe grupul intern de comunicare al USR.

În campania de la europarlamentare, la începutul lui mai, sondajul IMAS dădea Alianța la 16,7%, pe un trend de scădere a doua lună la rând. Am scris atunci că sondajul nostru făcut prin metoda față-în-față arăta cu totul altceva: Alianța la 20,8% pe trend de creștere. Rezultatul real a fost 22,36%, a mai scris el.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.