Dacă nu recuperăm Basarabia, va fi doar din cauza noastră. Treziți-vă, altfel va fi prea târziu!

România nu are o politică externă bună. E adevărat că în mai puțin de un an, de când este domnul Aurescu la MAE, nu poți să faci minuni. Guvernarea PSD a distrus totul.

Marele necaz este că și în problema legăturii legitime cu Republica Moldova dăm rateuri. Nu este vina Rusiei și nici măcar a Ungariei că noi nu suntem capabili. Este doar vina noastră. Și dacă vom pierde Republica Moldova, va fi din cauza noastră.

Trebuie să înțelegem că situația de la Chișinău este una deosebit de gravă! Dispariția – gurile rele spun ”răpirea” – deputatului Ștefan Gațcan, îmi aduce aminte de renumitul caz privind dispariția deputatului Vlad Cubreacov (survenită în 2002).  

Ștefan Gațcan, care a fost ales deputat din partea PSRM în circumscripția Hâncești, a anunțat, recent, că părăsește partidul. Țin să precizez că el era cel mai recent deputat, fiind ales în plină pandemie. Din pricina acestor alegeri, coronavirusul s-a răspândit și mai mult.

A doua zi după ce a anunțat că părăsește PSRM și că aderă la Pro Moldova (partid creat și condus de Andrian Candu, finul oligarhului Plahotniuc), Ștefan Gațcan a dispărut ca prin minune.

Apare imediat un video de pe un câmp. Video în care se vede că deputatul nu vorbește liber, ci reproduce un text. Oare cum a ajuns Gațcan pe cîmp, când mașina lui era în parcarea Parlamentului?

Nici până în momentul în care eu scriu aceste rânduri, nu se știe unde e domnul Gațcan. Unii spun că ar fi trecut granița cu România. Nu se știe unde este și dacă este liber.

V-am scris aceste rânduri ca să vă arăt cum banditismul a ajuns la nivel de Parlament. Nici măcar Plahotniuc nu își permitea așa ceva. Orice s-ar spune, el era mai subtil.

Situația asta se întâmplă la granița României și eu mă tem că e doar începutul. Asta fiindcă anul acesta vor avea loc alegeri prezidențiale la Chișinău.

E clar că răfuiala a atins deja cote alarmante. Toate semnele indică faptul că Dodon e speriat.

Ceea ce mă doare pe mine este că România nu este mai atentă la situația de dincolo de Prut. Nici măcar mediatic. Câte organe de presă din România au publicat ceva legat de această știre? Eu am văzut că doar emisiunea Jocuri de Putere cu Oreste a realizat o ediție pe această teamă. Să nu uit, desigur, de Podul.ro, singurul portal de știri din România care scrie în mod uzual despre toate câte se petrec în Basarabia. E dureros ce se întâmplă peste Prut, dar și mai dureroasă este tăcerea presei din România.

Vă amintesc, cum de altfel am mai făcut-o în câteva rânduri, că nu avem nici măcar un post de televiziune de la Chișinău prezent pe cablu în România.

Închei cu mesajul că pentru prima data, vă spun sincer, îmi este frică să mai merg la Chișinău. Pur și simplu îmi este frică să mai merg în Republica Moldova.