Dan Barna are planuri mari și vise mărețe: îl vrea pe Moise Guran membru USR. Ce răspunde jurnalistul

Jurnalistul Moise Guran ar putea să se implice în politică şi să devină membru USR, a lăsat să se înțeleagă, marți seară, la Digi24, liderul formaţiunii, Dan Barna. Fostul prezidenţiabil mai spune că va avea miercuri o întâlnire cu Moise Guran şi că „discuţiile vizează o implicare reală, nu doar un serviciu cumpărat”.

Barna la Digi24: „Avem discuţii, o să avem chiar mâine o nouă întâlnire şi o să stăm de vorbă, Moise Guran este o persoană publică în acest moment care ia în considerare destul de serios să se implice în viaţa politică, să se implice în acest proiect care este alianţa USR-PLUS, pentru că ceea ce reprezintă alianţa USR-PLUS este mai mult decât două partide într-o alianţă la un moment dat electoral al României.

Este exact implicarea activă în politică a unei noi generaţii. Or, dincolo de faptul că PNL este acum pe un val de încredere, dincolo de faptul că PSD e un partid care se scufundă cu fiecare zi şi e foarte bine că se întâmplă aşa, faptul că la 30 de ani de la Revoluţie, o generaţie de oameni care nu erau interesaţi de politică acum cinci ani deloc, eu sunt unul dintre ei, majoritatea colegilor mei şi din USR şi din PLUS erau oameni, antreprenori foarte mulţi, profesionişti, profesori, oameni care priveau politica ca pe un lucru pe care îl făceau alţii.

Faptul că am decis să ne implicăm în politică e o schimbare importantă pentru viitorul României. De aceea alianţa USR-PLUS trebuie să rămână consistentă şi de aceea e nevoie de oameni precum Moise Guran şi alte persoane din spaţiul public care trebuie să vină alături de acest proiect, care creează aerul acela proaspăt de care avem neapărat nevoie, pentru că de 30 de ani repetăm aceleaşi secvenţe, trebuie să ieşim din ea”.

Întrebat de Cosmin Prelipceanu dacă îi va propune lui Moise Guran să devină membru USR, Barna a răspuns că „orice e posibil, discutăm de o implicare reală şi activă în proiectul alianţei USR-PLUS. (...)Ar veni asumat, adică discuţiile pe care le avem vizează o implicare reală, nu doar un serviciu cumpărat. În niciun caz nu vorbim despre acest lucru”.

Într-o postare anterioară pe Facebook, Moise Guran a lăsat însă să se înțeleagă că nu intenționează așa ceva și că nici măcar un serviciu plătit nu le oferă celor din USR: „N-am cerut bani de la nimeni și nu am de gând să devin consilierul nimănui. Tot ce le cer celor de la USR și PLUS este să devină cât mai repede un singur partid și să se comporte ca atare începând de acum, imediat, chiar înainte de a realiza formal-juridic (după alegeri) acest obiectiv. Asta e toată negocierea mea. Discuția va avea loc mâine (azi, n.red).”