Dan Barna: Carmen Dan trebuia să își dea demisia acum un an, dar marioneta Dăncilă a ținut-o în funcție! Președintele USR critică și propunerea Ramonei Mănescu ca ministru de Externe


Dan Barna: Carmen Dan trebuia să își dea demisia acum un an, dar marioneta Dăncilă a ținut-o în funcție! Președintele USR critică și propunerea Ramonei Mănescu ca ministru de Externe

Președintele USR, Dan Barna, a declarat marți la RFI că plecarea lui Carmen Dan din fruntea Ministerului de Interne a venit prea târziu, deoarece Viorica, fiind o marionetă a lui Dragnea, a preferat să o țină cât mai mult pe secretara din Videle în funcție.

”Această remaniere confirmă ceea ce românii au văzut după 26 mai, un PSD aflat în plină descompunere, în care luptele interne sunt mai acute ca niciodată, fiecare tabără sau fiecare baronat încercând să-și extindă, precum în Evul Mediu, influența și dominația. Demisia doamnei Carmen Dan, mă rog, remanierea, în realitate, vine târziu, după ce am avut un ministru care efectiv a controlat bătaia cetățenilor pe 10 august, împingerea în dube a cetățenilor la Topoloveni, blocarea orașului Târgoviște. Trebuia să-și dea demisia de acum un an doamna Dan, dar doamna Viorica Dăncilă, la vremea aceea și ea o marionetă a lui Liviu Dragnea, a preferat s-o mențină mult prea mult în funcție. Este o demisie și o remaniere care vine mult prea târziu, din punct de vedere al ceea ce înseamnă minima moralitate necesară a unui Guvern în România”, a declarat Dan Barna, la RFI, conform Mediafax.

Totodată, Dan Barna a criticat propunerea Ramonei Mănescu în locul lui Teodor Meleșcanu la Ministerul de Externe, nefiind nici o variantă morală, dar nici profesională, întrucât în 2010 a contestat existența DNA. 

”Dacă vorbim de doamna Ramona Mănescu în locul domnului Meleșcanu, să nu uităm că în 2010 doamna Mănescu tocmai chestiona Comisia Europeană ce nevoie avem de DNA doar pentru că se suprapune peste Parchet. Deci e departe de a fi o variantă morală sau profesională. Nu mai vorbim de organizarea vizitelor doamnei Dăncilă în Emirate, una din acele călătorii de lux care au generat zero beneficii economice pentru România”, a completat Dan Barna.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.