Dan Pavel îl DESFIINȚEAZĂ pe Dragnea: ”Are orizontul cultural al unui PITPALAC!” Despre caraghiosul cult al personaliții șefului PSD


Dan Pavel îl DESFIINȚEAZĂ pe Dragnea: ”Are orizontul cultural al unui PITPALAC!” Despre caraghiosul cult al personaliții șefului PSD

Politologul, scriitorul și profesorul Dan Pavel se declară ”îngrozit”, prin intermediul unei postări pe Facebook, de discursul rostit de Liviu Dragnea, cu prilejul mitingului PSD de la Craiova.

Potrivit lui Pavel, Dragnea are ”orizontul cultural al unui pitpalac”, iar liderii PSD care s-au pretat să aplaude și să se hăhăiască pe scena de partid nu au făcut altceva decât să fie ”părtași la cultul personalității unui pitpalac”. Politologul avertizează că ”PSD este un partid disfuncțional” care va face totul pentru a-l scăpa de pușcările pe ”disfuncționalul” Liviu Dragnea.

Podul.ro vă prezintă considerațiile lui Dan Pavel.

”M-am îngrozit cînd am auzit discursul lui Liviu Dragnea de la Craiova. Acest personaj are orizontul cultural al unui pitpalac. Iar ceilalți lideri care îl aplaudau erau părtași la cultul personalității unui pitpalac. Seamănă cu politicienii mexicani, care toți poartă mustață și sunt corupți ori bănuiți de corupție.

Prin comparație, Victor Ponta plagiatorul și Adrian Năstase, conducătorul de doctorate, par genii politice. Chiar și Iliescu avea un nivel intelectual mai ridicat. A scris cărți, într-un limbaj de activist comunist (am recenzat una, cred că în revista <Polis>, într-un număr dedicat revoluțiilor din 1989, am intitulat-o <Cartea de lemn>), dar măcar putea să vorbească liber.

Dar Dragnea este moștenitorul lui Iliescu, Năstase și Ponta. Partidul lor a nenorocit România, de la început și în mod repetat. FSN/FDSN/PDSR/PSD și-a tot schimbat denumirea, dar toxicitatea sa a rămas neschimbată. A avut loc și o evoluție: de la mineriade la lovituri aplicate statului de drept prin ordonanțe de urgență improvizate.

Cea mai mare teamă a lui Liviu Dragnea este că va sfîrși în închisoare, iar tot partidul muncește din greu pentru a înlătura această posibilitate. Se agață în mod disperat de un argument corect: justiția nu a fost independentă în ultimii zece ani, s-au comis și abuzuri, mai ales din partea unor procurori și judecători. Pesediștii însă comit o eroare de inducție generalizată. Din faptul că s-au comis abuzuri în justiție nu decurge că justiția comite sistematic abuzuri. Ei vor să sugereze că dacă Dragnea nu va fi achitat, va fi tot un abuz. Dacă va fi făcut scăpat, atunci vor spune că justiția este independentă și își face treaba.

România este condusă de un partid disfuncțional, care nu lucrează în interes public. Iar acest partid este condus discreționar de un individ care a reușit performanța de a-i antagoniza chiar și pe socialiștii europeni. Chiar sunt foarte curios cum va fi PSD-ul în era post-Dragnea. Și care va fi următorul lider”, scrie Dan Pavel.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.